'Ayla' gururlandırmaya devam ediyor!

“Ayla” 17. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin açılış filmi oldu.

17.Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali 26 Kasım Pazar akşamı Frankfurt Zoo Palast’taydı. Festival Hessen Eyaleti Başbakanlığı, Frankfurt Belediyesi. T.C Frankfurt Başkonsolosluğu, T.C Frankfurt Kültür Ateşeliği Desteği ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde gerçekleşti.

Festival Kültürlerarası Transfer Derneği ve Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı’nın konuşması ile başladı. Oyuncular Şebnem Schaffer ve Gökhan Mumcu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede “Unutulmayanlar” bölümünde tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın’ın vefa ödülü kızı Günfer Günaydın Demirkan’a verildi.

Bu yıl kaybettiğimiz sanatçıların anılmasının ardından Yaşam Boyu Onur Ödülleri Bahar Öztan, Mahmut Cevher ve yapımcı Abdurrahman Keskiner’e takdim edildi.Bahar Öztan rahatsız olduğu için festivale özel videolu bir mesaj gönderdi. Festival danışmanı Caner Ural, bu önemli ödülü Bahar Öztan'ın yerine aldı.

WhatsApp_Image_2017-11-27_at_15.56.22

Keman sanatçısı Ceren Aksan kemanı ile son dönemin popüler sanatçısı Ziynet Sali şarkıları ile festivalin açılış gecesinde sahne aldılar. 40’ın üstünde Türk, Alman ve Avrupa filmlerinin yanı sıra, belgesel ve kısa film gösterilirken festivalin açılış filmi Oscar aday adayı Can Ulkay’ın yönettiği “Ayla” filmi ile oldu.

DSC_5204

Ertem Eğilmez sineması panelinde Biket İlhan, Fehmi Yaşar ve Murat Şeker konuşmacı olarak katıldı. Festival boyunca İlhan Şeşen ve Özay Fecht konserleri yanında Yeşilçam Şarkıları gecesi ile Frankfurt ve çevre şehirlerdeki gurbetçi vatandaşlarımız sinema ve müziğe doydu. 01 Aralık’taki ödül gecesini Wilma Elles sunacak.

Zoo Palast'ta gerçekleşen galaya, Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Kültür Ataşesi Ercan, Hessen Milletvekilleri Turgut Yüksel ve İsmail Tipi, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın da aralarında olduğu seçkin davetliler katıldı. Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı amaçlarının Türk toplumuna Türk filmleri göstermek olmadığını, 170 etnik kökenden insanın yaşadığı kentte toplumsal barışa ve kültürlerarası iletişime katkı sağlamak olduğunu söyledi.

unnamed

Sıtkı, kurumların, sanatçı ve sinema çalışanlarının ve toplumun desteği olmadan bir festival düzenlenemeyeceğini belirterek Türk ve Alman destekçilerine teşekkür etti. “Kentimiz için büyük onur.'' dedi.

37226173091_3a804a4064_o_1

Türk Film Festivali'nin Frankfurt'ta kurum haline geldiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Feldmann sahneye çıkıp; "Kültür ortamını olumlu şekilde etkileyip interkültürel değişim için ortam hazırladı. Bu yılın konusu göçmenlerin kaderi. Seçilen filmler konuyu mizahi bir dille anlatıyor. Göç konusundaki ön yargıları yok etmek için iyi bir seçim oldu. Almanya'nın en uluslararası kenti Frankfurt'un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Türkiye ile iletişime büyük önem veriyorum. Frankfurt'ta yaklaşık 40 bin Türkiye kökenli vatandaşımız yaşıyor. Festival çok zorlu görevlerin olduğu, insanlığın, demokratik toplum değerlerinin ve basın özgürlüğünün savunulması gerektiği bir zamanda gerçekleşiyor. Böyle bir zamanda yerel düzeyde karşılıklı hoşgörü ve anlayışı artıracak diyaloglar daha büyük önem kazanıyor. Bu değerleri savunan Eskişehirli dostlarımızla dayanışma içindeyiz. Eskişehir ile kardeş kent olmamız, Türk toplumunun Türkiye'den ünlü sanatçıları, rejisörleri, sinema çalışanlarını konuk etmek kentimiz için büyük onurdur. Bu festivalde beş yıl önce eşimle tanıştım. Bir belediye başkanı için eşinin adının Zübeyde kızının Züleyha olması, sabahtan akşama kadar Türk çocuk şarkıları çalınmasının büyük önemi olmalı” diye konuştu.

Geceye birçok ünlü isimle birlikte yönetmen Atalay Taşdiken, Funda Karayel ve SuperHaber yazarı Sayım Çınar da katıldı.

'Ayla' gururlandırmaya devam ediyor! ile ilgili etiketler frankfurt türk filmleri festivali ayla
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.