Ayla filminin senaristi Yiğit Güralp'ten sürpriz karar! Ali Eyüboğlu yazdı...

Türkiye'nin 90'ıncı Oscar Ödülleri için "Yabancı dilde en iyi film" adayı olarak gösterdiği "Ayla" filmi yapım ekibi arasındaki tartışma ile gündemde.

Filmin senaristi Yiğit Güralp, bir süre önce sosyal medya hesabında film ekibine tepki göstermişti.

Güralp sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Filmin yaratıcısını 9 aydır sosyal medya hesaplarından engelleyip, kimi oyunculara 'Yiğit' le görüşmeni istemiyorum denilip; sonra da ekip, insanlık ve sevgi üstüne röportajlar verip Oscar'a gideceklermiş" açıklamasında bulundu.

Yiğit Güralp, daha sonra yapımcı Mustafa Uslu ile yaşadığı tartışma sonucu "mesleğini bıraktığını" duyurmuştu.

Ancak Güralp kısa süre sonra bu konuda geri adım attı. Tartışma hakkındaki son bilgileri bugün köşesinde paylaşan Ali Eyüboğlu, "'Ayla' filminin senaristi 24 saatte fikir değiştirdi" başlığını taşıyan yazısında Güralp'in mesleğine geri döndüğünü belirtti.

Eyüboğlu yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye’nin Oscar’a yolladığı ‘Ayla’nın senaristi Yiğit Güralp, yapımcı Mustafa Uslu’ya kızıp, mesleğini bıraktığını açıklamış, ben de yazmıştım.

Ancak Güralp, bir gün sonra bu kararından vazgeçti!

‘Sınav’, ‘Uzun Hikaye’ ve ‘Ayla’nın senaristi Güralp, belli ki yetenekli ama duygusal ve
alıngan biri...

Senaryosunu yazdığı ‘Ayla’nın Bodrum ve Kos galalarına davetli olmadığı için, olan biteni medyadan takip ettiğini, bu işe başladığı günden bu yana bir yığın organize kötülük ve yalan söyleyenle savaştığı için senaristliği bıraktığını duyuran Güralp, bir gün sonra da şu tweeti attı:

“Tamam sevgili kardeşlerim, mesajlarınızı aldım, haklısınız. Akıllara durgunluk veren olaylara şahit oluyorum. O an çok doldum. Yola devam...”"

AYLA FİLMİNİN KONUSU

Başrollerini Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu ve Lee Kyung - Ji'nin üstlendiği Ayla filmi, Kore Savaşı'nda yaşanan dramatik bir hikâyeyi anlatıyor.

Ayla filminin senaristi Yiğit Güralp'ten sürpriz karar! Ali Eyüboğlu yazdı... ile ilgili etiketler Ali Eyüboğlu ayla
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.