Aykut Kocaman: Beşiktaş şampiyonluğu çok istiyor

Aykut Kocaman: "Bugün karşımızda şampiyonluğu isteyen, çok tutkulu bir takım vardı. Bizden daha iyi oynadılar. Saha içi davranışları, doğru ve yanlışlarıyla olduğu kadar, maça başlarken onları öne çıkaran ana faktör olarak görünüyordu. Teknik direktörlükte bütün olay da bu havayı yakalayabilmek."

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iç sahada 3-2 mağluğ oldukları Beşiktaş maçının ardından "Bugün karşımızda şampiyonluğu isteyen, çok tutkulu bir takım vardı. Bizden daha iyi oynadılar" dedi.

Turuncu-Lacivertliler'in başında 8 maça çıkan ve ilk 4 maçında yenildikten sonra 3 haftadır mağlup olmayan ve geçen hafta da Demba Ba'nın 90'da attığı golle Gençlerbirliği deplasmanında ilk galibiyetini elde eden Kocaman, maçın basın toplantısında şunları söyledi:

"Takımların genel durumlarına bakıldığı zaman Beşiktaş’ın şu andaki durumuyla bir adım önde olduğunu gözlemliyordum. Son haftalarda yükselen bir form grafikleri var. Oyuncular son derece uyumlu, tutkulu ve odaklanmış görünüyorlar. Saha içi davranışları, doğru ve yanlışlarıyla olduğu kadar, maça başlarken onları öne çıkaran ana faktör olarak görünüyordu. Teknik direktörlükte bütün olay da bu havayı yakalayabilmek.

Zaman zaman bu süreçte altını çizerek söylüyorum, rakibi karşılama durumuyla, bizim sonraki kontrol halimiz arasında olumsuz bir durum oluştu. Çok tutucu kaldık topun arkasında kalma açısından. Bununla beraber maçın başlarında hızlı olumlu atak yapınca, oyuncu grubumuz daha fazla bekle hızlı atak yap tarafına döndü. Topun kontrolü, süresi ve kalitesiyle ilgili ilk yarıda herhangi bir baskımız olmadı. Bu da Beşiktaş’ın ilk yarıyı çok daha kolay kontrol etmesini sağladı. Plansız, zorlama hızlı ataklarla takımın boyu, mesafesi artmaya başladı. Rakip topu kapınca da topun peşinde koşma haline büründü"

YAKIŞMAYAN DURUMDAN KURTULMALIYIZ

Üst seviyede oynayan ve başarılı olmuş, istediğini almış oyuncu grubunu motive etmenin zor olduğunu ifade eden Kocaman, “Bu işin ana problemlerinden birisi, istediğini elde etmiş, üst seviyedeki pozisyonu yakalamış oyuncu grubu. Bu sezon Başakşehir için yorgun bir sezondu. Yorgunluktan sonra düşüşle beraber yaşanan en büyük problem buydu. Şu andaki temel amaç buna boyun eğmek değil, özellikle aşağılardaki yakışmayan durumdan öne çıkarak konforlu bölgeye geçmek en büyük arzumuz.

Birkaç maç sonra ligde konforlu bölgeye çıkmak istiyoruz. Bizim ülkemizde biraz daha kolay oluyor bu ama benim tarzımda biraz daha zorlaşıyor tutkulu takımı kurmak. Başakşehir döneminde bu takımın bir oyun genetiği vardı. Tekrar o genetiği yakalamak, oraya gitmek, ne yaptığını bilen, rakibin pozisyon alışına göre pozisyon değiştiren bir takım haline gelmek istiyoruz. Bunu uygulayabilecek oyuncularla birlikte olmak zaman alacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Aykut Kocaman: Beşiktaş şampiyonluğu çok istiyor ile ilgili etiketler Aykut Kocaman Beşiktaş Medipol Başakşehir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.