Ay’ın gizemini çözecek büyük keşif açıklandı: Hawaii Adası’ndan 5 kat daha büyük…

Ay’ın gizemini çözmeye çalışan bilim adamları yeni ve önemli bir bilgiye ulaştı. Ay’ın karanlıkta kalan tarafında Aitken Havzası’nda oldukça büyük bir yapıya ulaşıldı. Bu yapının Hawaii’nin beş katı kadar büyük olduğu belirtildi. İşte detaylar…

Bilim adamları Ay hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Bu sayede gizemli kalan detaylara ulaşılması hedefleniyor. Yakın zamanda Ay üzerinde yapılan bir keşif geniş yankı uyandırdı. Bu keşif, Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının elde ettiği verilere göre yapıldı.

Yapılan keşif, bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir anlam taşıyor. Bilim adamlarının Ay üzerindeki çalışmalarını sürdürmesi ve yeni keşifler yapması da bekleniyor. Böylece merak edilen tüm sorulara yanıt bulunması bekleniyor.

Keşif konusunda bilim adamları birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bunlardan en ilgi çekici olanı ABD Baylor Üniversitesinden Peter James’e aitti.  

“OKSİTLERİN METALLEŞMESİ SONUCU ORTAYA ÇIKMIŞ OLABİLİR”

ABD Baylor Üniversitesinden Peter James, konuyla ilgili birtakım değerlendirmeler yaptı. James tarafından yapılan değerlendirmelere göre yapının oluşumu hakkında bilgi verildi.

James, kesin olarak konuşmasa da keşfedilen yapının metallerden meydana gelmiş olabileceğini ifade etti. Bu metallerin ise magma okyanusunun kristalleşmesi sebebiyle ortaya çıkan oksitlerden meydana gelebileceğini belirtti.

“YERİN DİBİNE GÖMÜLEN BİR DEMİR YIĞININI BULMAK GİBİ”

Ay’ın gizemini çözecek büyük keşif açıklandı: Hawaii Adası’ndan 5 kat daha büyük…

James, dev yapıyı farklı bir ifadeyle tarif etti. Hawaii’nin beş katına denk gelen bir demir yığınının alıp gömülmesine benzeterek yapıyı tarif eden James, keşfin olağanüstülüğünü bu şekilde ele aldı.

Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının yer çekimi haritası Grail uzay aracı tarafından çıkarılıyor. Yapılan bu keşif de bu araçtan elde edilen verilere dayanıyor.

ÇİN DE AY ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Öte yandan Çin de ay üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Çin, Ay’da araştırma istasyonu kurmak adına gerekli çalışmalara devam ediyor. İstasyonun temelini atmak için 2028 yılına adar toplam 7 fırlatış gerçekleştirilecek.

Ay’da uluslararası uzay istasyonu için 2030-2040 yılları arasında 5 farklı çalışma yapılacak. 2040-2050 arasında ise istasyon, uygulama odaklı bir yapıya kavuşturulacak. Çin planını, üç aşamada tamamlayacak.

Ay’ın gizemini çözecek büyük keşif açıklandı: Hawaii Adası’ndan 5 kat daha büyük… ile ilgili etiketler bilim insanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.