Ayılar piknikçilerin sofrasını bastı: "Biraz da bize bırak"

Son dönemde Bitlis'ten gelen ayı videolarına bir yenisi daha eklendi. Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü civarlarında yaşayan ayılar, piknikçilerin sofrasını basarak yemeklerini yedi.

Nemrut'a piknik yapmak için gelen bir grup, ayılar tarafından rahatsız edildi. Piknikçilerin sofrasına oturan anne ayı ve iki yavrusu, vatandaşları korkuturken, piknikçilerin "Biraz da bize bırak" demeleri ise komik anlar yaşattı.

Ayılar piknikçilerin sofrasını bastı: "Biraz da bize bırak"

O anları cep telefonu kamerasıyla kayda alan Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen, "Geçenlerde Nemrut'ta kır yürüyüşüne çıktım. O esnada bir bağrışmalar geldi. Bağrışmaların olduğu yöne gittim. Davetsiz anne ayı ve yavruları piknikçilerin sofrasına oturmuş ve sofrada bulunan pastaları, börekleri tüketmekteydiler. Tabi insanlar bir şoka girdiler, ne yapacaklarını bilemediler. Daha sonra bağırarak uzaklaştırmaya çalıştılar. Tabi ben uzun yıllardan beri bölgede olduğum için insanlara, ayılar konusunda nasıl davranacakları hakkında gerekli telkinlerde bulundum. Çok şükür herhangi bir kaza bela olmadan ayılar da bir süre sonra oradan uzaklaştılar" dedi.

Ayılar piknikçilerin sofrasını bastı: "Biraz da bize bırak" - Resim : 2

Önen, ayılarla karşılaşan vatandaşların sakin kalmaları ve bağırarak ayılara yaklaşmamaları gerektiğini söyledi. Ayıların, özellikle de yavruları yanındayken, kendilerini tehdit altında hissedip saldırabileceğini belirten Önen, "Ayılara yaklaşmak, onları provoke etmek ve onları korkutmak, tehlikeli sonuçlara yol açabilir" diye konuştu.

 

Ayılar piknikçilerin sofrasını bastı: "Biraz da bize bırak" ile ilgili etiketler Bitlis Tatvan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.