Ayhancan Güven'den Hollanda’da bir podyum, bir de birincilik

Ayhancan Güven, 2021 Porsche Carrera Cup Almanya serisinin beşinci ayağı Hollanda’da bir podyum, bir de birincilik kazanmayı başardı. Zandvoort Pisti’ndeki ilk yarışı üçüncü bitiren Ayhancan Güven, ikinci yarışta ise podyumun en üst basamağını elde etti.

Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, 2021 Porsche Carrera Cup Almanya serisinin 5. ayağı Hollanda'da zafer kazandı. İtalya Monza'da çifte podyum gören başarılı pilot, Porsche Carrera Cup Almanya takviminin 5. durağı Hollanda’daki ilk yarışta podyumda yer alırken, 2. yarışı 1. bitirmeyi başardı. Bu sonuçla Ayhancan Güven, Porsche Carrera Cup Almanya serisinde pilotlar sıralamasında 2. sıraya yükseldi.

2021 Porsche Carrera Cup Almanya Serisi 5. ayağı Hollanda’da başarılı bir performans ortaya koyan Ayhancan Güven, 2. yarışa pole pozisyonunda başladı. Güven, startta Larry ten Voorde önünü kapatmaya çalıştığı sırada, çaylak pilot Loek Hartog boşluğu değerlendirerek liderliğe yükseldi.

Ayhancan Güven'den Hollanda’da bir podyum, bir de birincilik

İkinci sırada liderlik takibini sürdüren Güven, yarışın bitimine 12 dakika kala birinciliği çaylak pilotun elinden aldı. Yarışın geri kalanında ilk sırayı kimseye bırakmayan Ayhancan Güven, damalı bayrağın altından birinci geçti.

Ayhancan Güven, bu sonuçla Porsche Carrera Cup Almanya serisinde 2. yarış birinciliğini elde ederken, pilotlar sıralamasında da 167 puanla ikinci sıraya yükseldi. Heinrich 164 puanla üçüncü sıraya gerilerken, Larry ten Voorde 202 puanla en üst basamakta yer alıyor. Serinin altıncı ayağı 6-8 Ağustos tarihleri arasında Almanya’daki Nürburgring Pisti’nde koşulacak.

Ayhancan Güven'den Hollanda’da bir podyum, bir de birincilik ile ilgili etiketler Ayhancan Güven Motor Sporları
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.