Aydınlık Yazarı Yuva: Erdoğan'ın katılacağı Şangay beşlisi toplantısına Esad da davet edildi

Aydınlık yazarı ve Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davet edildiği Şangay beşlisi toplantısına Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da davet edildiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ukrayna'ya yaptığı ziyaret sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken son dönemde gündeme gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la ilişkilerin geliştirilmesi, Suriye yönetimiyle diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi konularında “Siyasette dargınlık olmaz. Her an barış içinde olacaksın. Her an görüşebilme imkânı yakalayacaksın” demişti. 

ERDOĞAN: ŞANGAY BEŞLİSİ TOPLANTILARINA KATILACAĞIZ

Erdoğan, Eylül ayında Özbekistan’da bir araya gelecek Şangay Beşlisi toplantılarına da katılacaklarını belirterek “Şanghay Beşlisi'nin gerek üyeleri gerek gözlemci ya da diyalog ortağı olarak oraya katılacak olanlarla biz de beraber olalım diyoruz” demişti.

Bu ifadelerin ardından dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

"O TOPLANTIYA ESAD DA DAVET EDİLDİ"

Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davet edildiği Şanghay İşbirliği Toplantısına Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da davet edildiğini iddia etti. 

 

Aydınlık Yazarı Yuva: Erdoğan'ın katılacağı Şangay beşlisi toplantısına Esad da davet edildi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beşar Esad
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.