Aydınlık yazarı Yakınca, Ertuğrul Özkök'e yüklendi, 'kültür emperyalizmi' paylaşımları yaptı

Aydınlık gazetesi yazarı Gaffar Yakınca, Hürriyet gazetesinin uzun süre genel yayın yönetmenliğini yapan Ertuğrul Özkök'e de gönderme yaparak 'kültür emperyalizmi' üzerine paylaşımlar yaptı. Yakınca, "Türkiye bir süredir kendi milli kültürüne dönmeye çalışıyor. Ancak iki yüz yıl önce Batı’dan acentelik alan kafa, dükkanı kapatmamakta kararlı. “Siz istediğiniz kadar seçim kazanın kültürün, sanatın iktidarı bendedir” diyor." ifadelerini kullandı.

Aydınlık gazetesi yazarı Gaffar Yakınca, dün gece yapılan Oscar ödülleri üzerinden 'kültür emparyalizmi' konusunda paylaşımlar yaptı.

Hollywood sinemasının, ABD siyasetinin işaret ettiği alanlara saldırdığına dikkat çeken Yakınca, “Müslüman teröristlere” karşı savaştılar. Şimdilerde ise "diktatörlere" ve "homofobiklere" karşı mücadele ediyorlar" dedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Yakınca, ödül töreninde Will Smith'in Chris Rock'a tokat atmasına da değinerek, TRT’nin Batı/Haçlı kültür aygıtı Oscar’ı matah bir şeymiş gibi canlı yayınlamasını kınıyorum. Bu Ertuğrul Özkök kafasıdır" ifadelerini kullandı.

Yakınca, yaptığı bir başka paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bir süredir kendi milli kültürüne dönmeye çalışıyor. Ancak iki yüz yıl önce Batı’dan acentelik alan kafa, dükkanı kapatmamakta kararlı. “Siz istediğiniz kadar seçim kazanın kültürün, sanatın iktidarı bendedir” diyor."

Aydınlık yazarı Yakınca, Ertuğrul Özkök'e yüklendi, 'kültür emperyalizmi' paylaşımları yaptı ile ilgili etiketler Ertuğrul Özkök Oscar Gaffar Yakınca kültür emperyalizmi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.