Aydınlık Gazetesi Süleymancıların suç dosyasını haber yapınca bakın neler oldu! Mali sorumlu ilk kez konuştu...

Süleymancılar cemaatine gelir sağlayan şirketleri yöneten aile hakkında 2002-2019 yılları arasında dolandırıcılıktan hırsızlığa, resmi belgede sahtecilikten karşılıksız çek düzenlemeye, rüşvetten silahlı tehdide çok sayıda yargı kararı bulunduğu ortaya çıktı. Süleymancıların suç dosyasına ulaşan Aydınlık Gazetesi, cemaatin mali işlerinden sorumlu üst düzey yöneticisinin kendileriyle irtibata geçtiğini fakat iddialara yönelik bir açıklama yapmadığını belirtti.

Aydınlık Gazetesi, Alihan Kuriş’in lideri olduğu Süleymancılar cemaatinin suç dosyasına ulaştı.

Buna göre cemaate gelir sağlayan şirketleri yöneten aile hakkında, 2002-2019 yılları arasında dolandırıcılıktan hırsızlığa, resmi belgede sahtecilikten karşılıksız çek düzenlemeye, rüşvetten silahlı tehdide çok sayıda yargı kararı bulunuyor. 

Cemaatin mali işlerinden sorumlu üst düzey yöneticisi olarak nitelendirilen M.D., ailesiyle birlikte cemaate gelir sağlayan şirketleri yönetiyor. Aile bu şirketlerle, tekstil, gıda, otomotiv, basın-yayın, inşaat sektörleri başta olmak üzere çok sayıda sektörde faaliyet yürütüyor.

CEMAATİN MALİ SORUMLUSU BİRÇOK SUÇA KARIŞMIŞ

Aydınlık, kaynaklarının M.D. ve ailesinin bu sürede birçok suça karıştığını, bazı davalardan da mahkum olduğunu aktardığını açıkladı. 

DOLANDIRICILIK, MARKA HAKKINA TECAVÜZ, HIRSIZLIK...

2009-2017 yılları arasında hakkında 41 farklı dava açılan M.D.’ye dolandırıcılık başta olmak üzere marka hakkına tecavüz, hamiline çek defteri yaprağı kullanmadan çek düzenlemek, tasarım hakkına tecavüz, hırsızlık suçlamaları yöneltildi; 10 farklı davada mahkumiyet kararı verildi. Bunlardan 30’unun 2011 yılında açılması dikkat çekti.

Aydınlık Gazetesi Süleymancıların suç dosyasını haber yapınca bakın neler oldu! Mali sorumlu ilk kez konuştu...

İDDİALARIN ODAĞINDAKİ KİŞİ KONUŞTU

Aydınlık'ın iddiasına göre cemaatin mali işlerinden sorumlu M.D. bu gelişmelerin ardından Aydınlık'la temas kurarak görüşme talep etti. 

İkinci telefonda avukatları aracılığıyla bilgi aktaracağını belirten M.D., üçüncü telefonda ise görüşmekten vazgeçti. 

"AVUKATLARIM GEREKLİ AÇIKLAMAYI KAMUOYUNA YAPACAK" 

Aydınlık'ın yüz yüze görüşme talebini kabul etmeyen M.D., soruları da yanıtsız bırakacağını söyledi.

M.D., “Avukatlarım sizinle görüşme yapmayacak. Gerekli açıklamayı kamuoyuna yapacaklar.” dedi.

Görüşmenin ardından üç haftadan fazla zaman geçmesine rağmen M.D.’nin avukatları henüz bir açıklama yapmadı.

Telefon görüşmesinin detayları Aydınlık'ta şöyle geçiyor: 

Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, M.D. ile telefon görüşmesi yaptı.

Aydınlık yöneticileriyle yüz yüze görüşmeyeceğini belirten M.D., avukatlarının soruları yanıtlayacağını ve bir dosya sunacağını aktardı.

Aydınlık’ı ‘operasyonculuk’la suçlayan M.D. ile Yücel arasındaki konuşmada şu ifadeler kullanıldı:

M.D.: Benim hayatımdaki birinci önceliğim dürüstlük, samimiyettir. 35 senedir kendi işimi yapıyorum. Herkes bizi bilir. Bu konuların tamamıyla alakalı hukuki olarak avukatlarımızın sizinle görüşmesi daha doğru. Haberde dayımdan bahsetmişsiniz ama benim öz dayım yok, 56 yıl önce rahmetli oldu. Benim tabancam yok. Biz beyefendi insanlarız.

İ.Y.: H.A. sizin dayınız değil mi?

M.D.: Benim son 30 senedir bir kere H.A.’nın evine gittiğimi ispatlayın her şeyimi veririm. O benim öz değil üvey dayım.

İ.Y.: Muhabirimiz bir gazeteci olarak sizden randevu istedi, iddiaları sormak istedi ama mesaj ve telefonlarına dönüş yapmadınız. Size söz hakkı tanıdı, neden dönüş yapmadınız?

M.D.: Beni bilenlere sorun, çakallara, at hırsızlarına sormayın.

İ.Y.: Ama M.D. Bey, benim sizinle konuşup bunları sorabilmem lazım.

M.D.: Şu anda bir operasyon yapıyorsunuz. Ben o yüzden konuşamam sizinle.

İ.Y.: Kullandığınız kelimelere dikkat edin. Biz kamu kaynağını, kamu kurumlarımızı koruyoruz. Devletimizin, milletimizin birliğini koruyoruz. Bu operasyon değildir. Gazeteciliktir.

M.D.: 30 tane, 43 tane dosya diyorsunuz ya o ben miyim onu bilmiyorum ama beni ima ediyorsanız hepsi yalan. Ama Türkiye’de iş yapıyorsanız hakkınızda davalar olabilir.

İ.Y.: Sizin kaç tane var?

M.D.: Onu avukatlarıma sorabilirsiniz. Ben sizin muhabirinize yanıt vermek zorunda değilim. Siz samimi değilsiniz.

İ.Y.: Ben avukatınızla konuşurum, bunda sorun yok. Ben de gazetemizin avukatlarına talimat veririm. Konunun yargıya intikal etmesinden memnuniyet duyarız. Çünkü yargı aşaması her şeyin ortaya çıktığı bir aşama oluyor.

M.D.: Ama size şunu söyleyeyim, sizin yazdığınız her şey iftira, yalan. Büyük bir vebale giriyorsunuz. Biz mert Anadolu delikanlısıyız.

İ.Y.: M.D. Bey siz haberden önce bize ne dönüş yapıyorsunuz ne randevu veriyorsunuz. Bu, ‘Ben sizin sorularınıza yanıt vermeyeceğim’ demek. Diyorsunuz ki ‘avukatımla konuşun’. Ben de ‘tamam’ diyorum. Yani sizinle konuşmaya çalışıyoruz.

M.D.: Avukatlar size dosya hazırlıyor. Size dönecekler, ama bakın yanlış yapıyorsunuz cidden. Bunu tekzip edin ve yayını kaldırın.

İ.Y.: Bize hangi bilginin yanlış olduğunu, avukatınız aracılığıyla tekzip metni yollayarak belirtin.

M.D.: Siz benim ismimi vermiyorsunuz ki, neden tekzip göndereyim?

İ.Y.: Biz sizin hakkınızdaki iddiaları kime soracağız peki? Size soramıyoruz…

M.D.: Ben avukatların numarasını size atarım. Onlarla görüşürsünüz.

Aydınlık Gazetesi Süleymancıların suç dosyasını haber yapınca bakın neler oldu! Mali sorumlu ilk kez konuştu... ile ilgili etiketler Süleymancılar cemaat
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.