Aydın'daki antik kent alevlerin arasında kaldı

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Güllübahçe Mahallesi’nde yer alan Priene Antik Kenti’nde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale edilirken, antik kent alevler arasında kaldı.

Çıkış nedeni belirlenemeyen yangında alevler kuru otların yanması ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Alevler kısa sürede çevrede bulunan makilik alan ve ağaçları da sardı. Yolun diğer tarafına sıçrayan alevler nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapalı kaldı.

Aydın'daki antik kent alevlerin arasında kaldı

Yangına Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 8 arazöz, 2 yangın söndürme helikopteri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke İtfaiye Ekipleri müdahale etti. Jandarma ekipleri yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alırken; trafiği kontrol altına aldı.

Aydın'daki antik kent alevlerin arasında kaldı - Resim : 2

Bilge Bias ve Büyük İskender’in yaşadığı dünyanın en önemli antik yerleşim yerlerinden olan Priene Antik Kenti de yangın nedeniyle alevler arasında kaldı. Priene Antik Kenti geçtiğimiz yıl UNESCO dünya mirası geçici listesine alınmıştı.

Aydın'daki antik kent alevlerin arasında kaldı - Resim : 3

Yangın, ekiplerin çalışmaları sonucunda güçlükle kontrol altına alınabildi. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Aydın'daki antik kent alevlerin arasında kaldı ile ilgili etiketler Aydın Yangın antik kent
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.