Ayçiçek yağında fiyatlar bu kez dibe ulaştı! İşte güncel fiyatlar

Merak ile takip edilen ayçiçek yağı fiyatlarında indirimler devam ediyor. Bugün bir market daha indirim yapacağını duyurmuş bulunuyor. İşte güncel 5 litre ayçiçek yağı fiyatları…

Geçtiğimiz yıl başlayan Rusya ile Ukrayna savaşının fiyatını tetikledi temel gıda ürünlerinden biri olan ayçiçek yağındaki sorun, Türkiye’nin en büyük tedarikçisi olan iki ülkenin savaşa girmesi olmuştu. Hem Rusya’dan hem de Ukrayna’dan ayçiçek yağı alan Türkiye’de savaşın başlamasıyla birlikte fitillenen stok kaygısı, ayçiçek yağının fiyatlarını zirveye taşıdı. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı son önlemler doğrultusunda ayçiçek yağında fiyatlar düşmeye başladı.

Ayçiçek yağının fiyatlarının artışını önlemek için çok sayıda önlem alan kamu kurum ve kuruluşları, stok sorununun da olmadığını defalarca yenilemişti. Ancak yükselen fiyatlar, küresel enflasyon ile birleşince ayçiçek yağında fiyatların geri çekilememesine neden oldu. Son olarak ayçiçek yağında gümrük vergisini nisan ayına kadar kaldıran Ticaret Bakanlığı, ayçiçek yağının fiyatlarında gerileme olmasını sağladı. Ayçiçek yağında son indirim haberi ise A101 marketlerinden geldi.

A101’DE AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI DÜŞTÜ

Ayçiçek yağında fiyatlar bu kez dibe ulaştı! İşte güncel fiyatlar

Alınan tedbirler sonrasında zincir marketler ayçiçek yağlarının fiyatlarını aşağıya çekmeye başladı. Bir ara fiyatı 169 TL’ye kadar çıkan 5 litrelik Vera marka ayçiçek yağının fiyatını 149 TL’ye kadar indiren A101 marketlerinden ek bir indirim hamlesi geldi.

Bugünden itibaren Vera marka ayçiçek yağlarını indirim kapsamına alan A101 marketleri, 5 litrelik şişede 5 TL daha indirime gitti. A101 marketlerinde Vera marka 5 litrelik ayçiçek yağları 144 TL’ye kadar düştü.

İNDİRİM DİĞER MARKALARA DA YANSIDI

Öte yandan indirim sadece Vera markasında gerçekleşmedi. A101 marketlerinde Yudum marka ayçiçek yağlarının 4 litrelik şişeleri, gelen indirim sonrası 163 lira 90 kuruşa kadar düştü. Orkide markasının 3 litrelik şişe fiyatları ise 137 lira 90 kuruştan satılmaya başlandı. Asıl indirim ise Orkide markasının 4 litrelik şişelerinde gerçekleşti.

Orkide markasının 4 litrelik şişelerini yüzde 18 indirime sokan A101 marketleri, bu ürünün fiyatını 157 lira 50 kuruştan 129 lira 90 kuruşa düşürdü. Ayrıca A101 marketlerinde Komili marka ayçiçek yağlarının 2 litrelik şişeler ide 73 lira 90 kuruşa geriledi.

Ayçiçek yağında fiyatlar bu kez dibe ulaştı! İşte güncel fiyatlar ile ilgili etiketler A101 Ayçiçek Yağı indirim
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.