Aybar kar fırtınası nedir, etkileri ne olacak? 2022 İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Aybar kar fırtınası İstanbul’u esir almaya geliyor. İstanbul, 35 yıllık bir aranın ardından 1987 yılından sonra en şiddetli kar fırtınasına hazırlanan İstanbul’da kar yağışının Perşembe günü başlayarak, Pazar akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. İşte, Aybar kar fırtınası etkileri…

Geçtiğimiz Şubat ayında İstanbul’da özellikle Avrupa yakasında etkili olan kar yağışları hayatı olumsuz yönde etkilemişti. Meteoroloji tahminlerinde bulunan Hava Forum adlı bir sosyal medya platformu, İstanbul’u bu hafta Aybar kar fırtınasının vuracağından söz etti.

İstanbul’da etkisini gösterecek olan kar fırtınasının 10 Mart tarihinde başlayarak 13 Mart Pazar akşamına kadar şiddetli bir şekilde hissedileceğinden söz edildi.

Hava Forum sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İstanbul Aybar kar fırtınasına hazırlanıyor. Tahminlere göre, perşembe-pazartesi arası okul/eğitim tatili ve iş yeri tatilleri gündeme gelebilir. Bazı meteorolojik modeller İstanbul'u adeta kara gömüyor. Değişim olmaz ise 1987'den sonra en iddialı kar geliyor.” ifadelerine yer verildi.

Aybar kar fırtınası nedir, etkileri ne olacak? 2022 İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Aybar Kar Fırtınası Nedir?

Aybar kar fırtınası, 10-14 Mart 2022 tarihleri arasında özellikle İstanbul’u etkilemesi beklenen bir hava olayı olarak bilinmektedir.

Sibirya üzerinden bulunduğumuz coğrafyaya geleceği tahmin edilen soğuk hava dalgasının, Mart ayı içerisinde geniş bir alanda kar yağışlarına neden olması beklendiğinden gösterişli, heybetli, görkemli anlamına gelen 'Aybar' adı verilmiştir.

Kar yağışlarının Perşembe sabah saatlerinde İstanbul’un Avrupa yakasında etkili olacağı ve Aybar kar fırtınasının kuzey ilçelerinden giriş yapacağı bekleniyor.

Aybar kar fırtınası nedir, etkileri ne olacak? 2022 İstanbul'a ne zaman kar yağacak? ile ilgili etiketler İstanbul hava durumu Meteoroloji aybar aybar kar fırtınası