Aybar kar fırtınası başladı: İstanbul beyaza büründü! TIR ve kamyonlara giriş yasağı!

İstanbul'da beklenen Aybar kar fırtınası başladı. Gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırarak devam ediyor. Ayrıca kuvvetli kar yağışı nedeniyle TIR ve kamyonların İstanbul'a giriş yasağı da bu sabah itibariyle başladı. İstanbul’a girişlerde kamyon ve tırlar polis ekipleri tarafından bekleme alanlarına yönlendiriliyor.

Meteoroloji, AKOM ve İstanbul Valiliği'nin peş peşe yaptığı uyarıların ardından Aybar kar fırtınası başladı. 

İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNDÜ

Gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. 

Sabah saatlerinden etkisini attırarak devam eden kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaştı. E-5 Güzelyurut mevkii Metrobüst üst geçit karla kaplandı.

İşte İstanbul'da vatandaşlara zor anlar yaşatan kar fırtınasından ilk görüntüler...

Aybar kar fırtınası başladı: İstanbul beyaza büründü! TIR ve kamyonlara giriş yasağı!

Aybar kar fırtınası başladı: İstanbul beyaza büründü! TIR ve kamyonlara giriş yasağı! - Resim : 2

Aybar kar fırtınası başladı: İstanbul beyaza büründü! TIR ve kamyonlara giriş yasağı! - Resim : 3

 

TIR VE KAMYONLARIN İSTANBUL'A GİRİŞ YASAĞI BAŞLADI

İstanbul’da beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle tır ve kamyonların İstanbul’a girişlerine izin verilmiyor. İstanbul’a girişlerde kamyon ve tırlar polis ekipleri tarafından bekleme alanlarına yönlendiriliyor.

Aybar kar fırtınası başladı: İstanbul beyaza büründü! TIR ve kamyonlara giriş yasağı! - Resim : 4

BEKLEME ALANLARINA ALINDILAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ikinci bir duyuruya kadarKamyonve tırların İstanbul’a girişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Sabah saat 04.00’ten itibaren ekipler İstanbula giriş yapan kamyon ve tırları bekleme alanlarına alarak, İstanbul’a girişlerine izin vermedi.

İstanbul’a girişine izin verilmeyen tır şoförü Ramazan Kalaycıoğlu, "Yolda kalmadık. Polis  ekipleri yolların tehlikeli olduğunu söyledi. Bizde araçları çektik. Yatacağız şimdi. Yolların durumunu göre bakacağız. Eğer ekipler yolları açarsa gideceğiz. Yollara açamazlarsa gitmeye çalışacağız. Çünkü Avrupa’dan geliyoruz 20 gündür dışardayız yani. İstanbul’da girişlerin yasak olduğundan haberimiz vardı. Yetişemedik, biz geç kaldık” dedi.

Aybar kar fırtınası başladı: İstanbul beyaza büründü! TIR ve kamyonlara giriş yasağı! - Resim : 5

VALİ YERLİKAYA DUYURMUŞTU

Vali Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

“Meteorolojiden alınan son verilere göre, beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar; Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat edenTırve kamyonların ilimize girişine 10 Mart Perşembe günü 04.00'ten itibaren izin verilmeyecektir.”

Aybar kar fırtınası başladı: İstanbul beyaza büründü! TIR ve kamyonlara giriş yasağı! ile ilgili etiketler İstanbul kar Fırtına hava durumu aybar hava
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.