Ayasofya'nın açılması onlara battı

1934 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülen Ayasofya'nın cami olmasının önünü açan Danıştay kararı tüm yurtta sevinçle karşılanırken kimi medya kuruluşları bu durumu hazmedemedi. Birgün, T24 ve BBC Türkçe, bu tarihi durumu haberleştirmek yerine hemen dünyadan gelen tepkileri sayfalarına taşıdı. HDP'li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Ayasofya'nın ibadete açılmasına tepki gösterdi.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştay'ın bu kararıyla Ayasofya'da ibadetin önü açıldı.

Bu tarihi günde İstanbullular Ayasofya Camii önünde kutlama yaparken, gidemeyenler sosyal medyada sevinçlerini dile getirdi.

TARİHİ GÜNDE HAZIMSIZLIK

Bazı hazımsızlar ise bu mutluluğa gölge düşürmek için kollarını sıvadı. Birgün, T24 ve BBC Türkçe böylesi bir günde bile muhalefet yaparak önce karara verilen tepkileri haberleştirdi.

Ayasofya'nın açılması onlara battı

HDP DE YUNAN'IN YANINDA

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Twitter hesabından Ayasofya'nın ibadete açılacak olmasına tepki gösterdi.

"Ayasofya'yı cami yaparak suç ve günahlarınızı örtemeyeceksiniz" diyen Gergerlioğlu, "Soykırıma uğrattığınız mazlumların ahı sizi bulur, milyon tane cami açın bunu önleyemeyeceksiniz..! Dine karşı dini kullanıyorsunuz!" ifadesini kullandı.

Ayasofya'nın açılması onlara battı - Resim : 2

KURTULMUŞ 'İÇİMİZDEKİ BİZANSLILAR' DEMİŞTİ

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ayasofya'nın ibadete açılması kararı öncesinde yaptığı açıklamada “Bu Türkiye için önemli dönüm noktası, bundan da birileri rahatsızlık duyuyor. İçimizdeki Bizanslıların bu konuda rahatsızlık duymasını asla kabul edemeyiz. Bütün partilerden çok destek vardır. Milletimiz Ayasofya’nın ibadete açılmasını dört gözle bekliyor.” ifadesini kullanmıştı.

Ayasofya'nın açılması onlara battı ile ilgili etiketler HDP Ayasofya T24 tepki BirGün
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.