"Ayasofya'nın açıldığı gün Anıtkabir'i dezenfekte etmeyeceksiniz"

Habertürk'te Veyis Ateş'in konuğu olan Mete Yarar 24 Temmuz'da kılınan cuma namazı ile ibadete fiilen açılan Ayasofya'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbedeki sözlerinin yanlış anlamaya müsait olduğunu söyledi. Erbaş'ın bu konuşmayı yapmadan önce söylediklerinin nereye gideceğini tartması gerektiğini ifade eden Yarar, aynı gün Anıtkabir'in dezenfekte edildiği gerekçesi ile kapatılmasının da yanlış olduğunu vurguladı. Yarar, bu durumun hesaplaşma olduğu algısına yol açtığını ifade etti.

Ayasofya'daki hutbesi ile ilgili tartışmalara Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın getirdiği açıklamaya inandığını ifade eden Mete Yarar, yine de Erbaş'ın bu konuşmayı yapmadan önce sözlerinin nereye gideceğini hesap etmesi gerektiğini savundu. 

Atatürk ve beraberindekiler olmasayda İstanbul'un olmayacağını doğal olarak da Ayasofya diye bir meselenin bulunmayacağını söyleyen Yarar, bu nedenle Kurtuluş Savaşı'nı veren isimlerin saygıyı hakettiğini ifade etti. 

24 Temmuz'da yaşanan bir diğer yanlışın ise Anıtkabir'le ilgili olduğunu hatırlatan Mete Yarar şunları söyledi:

"Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün Anıtkabir kapalıydı. Gerekçe neydi? Dezenfekte ediliyordu. Gerekçe oydu. Bunun nereye gideceğini düşüneceksin. Bin orayı o gün dezenfekte ettimde bunun hesaplaşma olduğunu yani Ayasofya ile Lozan'ın ve Atatürk'ün bir hesaplaşma olduğuna götürür. Lozan'ı kutlamaya giden de bu ülkenin vatandaşı, Ayasofya'ya namaza giden de. Bunları normalleştirmediğimiz müddetçe ve bunları medenileştirmediğimiz müddetçe bunu yapmayacaksınız. o gün bunu yapmayacaksınız. Yaptığınız zaman da insanlara neden bunu düşünüyorsunuz demeyeceksiniz. O gün Hoca'nın da o gün o kelimeyi sarfettiği zaman nereye çekileceğini düşünüp taşınıp o kelimeyi öyle söylemesi gerektiği gibi."

"Ayasofya'nın açıldığı gün Anıtkabir'i dezenfekte etmeyeceksiniz" ile ilgili etiketler Mete Yarar Atatürk Ayasofya Anıtkabir

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.