Ayasofya'da namaz Miçotakis'i çıldırttı!

Ayasofya'nın özüne dönüp cami olmasının ardından kılınan ilk cuma ile fiilen de ibadetin başlaması Yunanistan'ı sarstı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ilk cumanın ardından yaptığı skandal açıklamada Türkiye için "baş belası" dedi. Miçotakis, ayrıca "Bugün İstanbul'da gerçekleşen şey güç değil, zayıflık göstergesidir" ifadesini kullandı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl sonra aslına rücu edip yeniden ibadete açılması sonrası Yunanlar tam anlamıyla çılgına döndü.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkede 24 Temmuz 2019 tarihinde, yedi yıllık askeri cuntanın çöküşünün ve demokratik yönetime dönüşün 46. yıl dönümü dolayısı ile yapılan törende Ayasofya'nın ibadete açılması nedeniyle skandal açıklamalarda bulundu.

Reuters'ın haberine göre, 86 yıl sonra ilk kez kılınan cuma namazıyla birlikte bugün fiilen ibadete açılan Ayasofya'ya ilişkin değerlendirmelerde bulanan Miçotakis, "Bugün İstanbul'da gerçekleşen şey güç değil, zayıflık göstergesidir" diye konuştu.

MİÇOTAKİS'TEN KÜSTAH SÖZLER

Sözlerini küstah ifadelerle sürdüren Miçotakis, Türkiye için "baş belası" nitelendirmesinde bulunurken, Ayasofya'nın camiye çevrilmesi için de "21. yüzyıl uygarlığına hakaret" ifadesini kullandı.

Ayasofya'nın ibadete açılmasını tepkiyle karşılayan Yunanistan'da bugün kiliselerde çanlar çalınmıştı...

Ayasofya'da namaz Miçotakis'i çıldırttı! ile ilgili etiketler Yunanistan Yunan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Miçotakis
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.