Ayasofya'da ibadet provokasyonmuş!

Danıştay'ın 86 yıl önce Bakanlar Kurulu tarafından alınan Ayasofya'nın müze yapılmasına ilişkin kararı kaldırmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ayasofya'yı yeniden ibadete açan karara Yunanistan'dan skandal bir tepki geldi. Yunan Kültür Bakanlığı kararı "uygar dünyaya karşı açık bir provokasyon" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nı Ayasofya'yı 86 yıl sonra yeniden ibadete açan kararına Yunanistan'dan ilk tepki Kültür Bakanlığı'ndan geldi.

Yunan Kültür Bakanlığı açıklamada skandal ifadeler kullandı. 

Açıklamada  "Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararı tüm uygar dünyaya karşı açık bir provokasyondur. Türkiye'nin içişlerine karışma niyetinde değiliz ancak Ayasofya tüm insanlığı ortak anıtıdır." denildi. 

RUS ORTODOKS KİLİSESİ DE MEMNUN OLMADI

Danıştay'ın kararı sonrası Ayasofya'nın ibadete açılması Rus Ortodoks Kilisesi'ni de memnun etmedi.

Rus Ortodoks Kilisesi açıklamasında, "Türk mahkemesinin Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararını esefle karşılıyoruz. Ne yazık ki Rus Ortodoks Kilisesi'nin ve diğer Ortodoks kiliselerinin sesi duyulmadı. Bu karar daha büyük anlaşmazlıklara neden olabilir" ifadelerini kullanıldı.

Ayasofya'da ibadet provokasyonmuş! ile ilgili etiketler Yunanistan Ayasofya kültür bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.