Ayasofya-i Kebir Camii artık Twitter'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı cuma namazı ile bugün resmen ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Camii sosyal medyada da yerini aldı. Doğum tarihi olarak İstanbul'un fethine gönderme yapan 29 Mayıs'ın seçildiği hesap mavi tık alarak resmen de onaylanmış durumda. İlk mesajı Bismillahirrahmanirrahim olan hesap cuma namazını da yayınlayacak.

Tam 86 yıl sonra Cumhurbaşkanı kararı ile ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii'nde bugün kılınacak cuma namazı ile resmen ibadet başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yüzlerce kişinin kılacağı cuma namazı ile cami olarak hizmet vermeye başlayacak olan Ayasofya sosyal medyada da yerini aldı. 

Ayasofyayı Kebir Camii Şerifi adı ile Twitter'da yerini alan tarihi mabed mavi tık alarak resmen onay sürecini de geçti. 

İstanbul'un fethinin gerçekleştiği 29 Mayıs tarihinin doğum günü olarak seçildiği hesabın ilk mesajı ise "Bismillahirrahmanirrahim" oldu. 

Hesap Nisan 2016'da açılmış gözükse de bu ilk mesajın perşembeyi-cumaya bağlayan dakikada atıldığı görülüyor. 

Hesap saat 01.00 itibariyle 76 bin takipçiyi geçmiş görünüyordu.

Ayasofya-i Kebir Camii artık Twitter'da

İLK CUMA BU HESAPTAN CANLI YAYINLANACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından Ayasofya-i Kebir Camii ile ilgili bir mesaj paylaştı.

Altun, "Yarın Ayasofya Camii’nde kılınacak ilk Cuma namazı, öncesi ve sonrası Twitter’da @AyasofyaCamii hesabından canlı olarak yayınlanacaktır. Selam ve duayla..." dedi.

Buna göre bugün eda edilecek ilk cuma namazı Ayasofyayı Kebir Camii Şerifi hesabından canlı olarak yayınlanacak... 

Ayasofya-i Kebir Camii artık Twitter'da - Resim : 2

 

Ayasofya-i Kebir Camii artık Twitter'da ile ilgili etiketler Fahrettin Altun Twitter Ayasofya-i Kebir Camii cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.