Ayasofya Camii erkekler ve kadınlar Cuma namazı alanları nereler?

24 Temmuz tarihinde Ayasofya Camii'nde erkekler ve kadınlar için Cuma namazı kılınabilecekler alanlar belli oldu. İşte Ayasofya camii Cuma namazı alanları...

86 yıllık bir aradan sonra Cuma namazı ile 24 Temmuz tarihinde ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'nde kimin nerede namaz kılacağı, namaz kılma alanları belli oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya konu hakkında bilgilendirmede bulunurken Ayasofya Camii'nin iç kısmında 500 davetlinin dışarıda ise namaz alanlarında erkekler ve kadınlar için namaz yeri alanlarının belirlendiğini söyledi.

Danıştay'ın kararı sonrasında Ayasofya Camii ibadete resmen açılırken 24 Temmuz Cuma gününde kılınacak ilk namaz vatandaşları heyecanlandırdı. 500 davetli Ayasofya Camii'nin iç kısmında erkekler ve kadınlar ise kendilerine belirlenen namaz alanlarında Cuma namazlarını kılabilecekler.

CUMA NAMAZI NEREDE KILINACAK?

Ayasofya Camii çevresinde kadınlar için iki ve erkekler için üç bölge Cuma namazı alanı olarak belirlendi. Ayasofya Camii'nde belirlenen yerlerde erkek vatandaşlar, Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi'nde kadınlar ise Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ve Mehmet Akif Parkı çevresinde Cuma namazlarını idrake edebilecekler.

Ayasofya Camii erkekler ve kadınlar Cuma namazı alanları nereler? ile ilgili etiketler Ayasofya Camii cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.