Avusturyalı yazar, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nı sert eleştirdi

Der Standard yazarı Hans Rauscher, “Dış Politika” konulu yazasında, Başbakan Christian Kern ve Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’u sert bir dille eleştirdi

Rauscher, Kern ve Kurz’u, “Türkiye’nin Ege’den geçen sığınmacı botlarını büyük ölçüde engellediğini sümenaltı etmekle” suçlayarak, “Bu tedbir olmasaydı, ilave on binler hatta yüzbinler gelip Yunan Makedonya sınırına yığılacaktı” ifadelerini kullandı.

Türkiye anlaşması olmadan Balkan güzergâhının kapatılmasının yarım bir tedbir olduğunu belirten Rauscher, sığınmacıların Yunan adalarında tutulması önerisinin Neonaziler için teşvik programı olduğunu yazdı.

Başbakan Kern ve Dışişleri Bakanı Kurz’un Türkiye ile AB katılım müzakerelerinin sonlandırılmasına ilişkin açıklamalarının “boş laf” olduğunu ve AB ile Merkel’i sırtından vurduğunu kaydeden Rauscher, “Erdoğan ve Türkler gibi şeref kavramına bu denli odaklanmış birine, ondan bir şey isterken bu denli kaba davranmak yapıcı bir eylem değildir” ifadelerini kullandı.

Avusturya'da Başbakan Christian Kern ve Dışişleri Bakanı Sebastian kurz, sık sık Türkiye karşıtı açıklamalarıyla Ankara'dan tepki görüyor. Türkiye'nin AB'ye üyeliğine ve vize muafiyetine karşı olan iki isim, mülteci krizinde de Ankara'nın çabalarını görmezden geliyor.

Avusturyalı yazar, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nı sert eleştirdi ile ilgili etiketler Avusturya Der Standard Hans Rauscher Christian Kern Sebastian Kurz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.