Avusturya'da İsrail bayrağı serbest, Filistin bayrağı yasak

Devlet binalarına İsrail bayrakları çekilen Avusturya'da, sosyal medyada Filistin bayrağı paylaşan siyasetçi, Başbakan Sebastian Kurz'un partisinden atıldı. Siyasetçi Resul Yiğit çifte standarda isyan etti.

Avusturya’da genel başkanlığını Başbakan Sebastian Kurz’un yürüttüğü Halk Partisinde (ÖVP) uzun yıllar aktif bir şekilde görev üstlenen Resul Yiğit, sosyal medya profilinde Filistin bayrağı ve özgür Filistin yazısı paylaştığı için partideki üyeliğine son verildi.

AA muhabirine konuşan Yiğit, 2015’ten 2019’un sonlarına kadar ÖVP’de çeşitli görevler yürüttüğünü, 2 yıldan fazla merkezi yönetimde yer aldığını, bununla beraber partinin gençlik kollarında aktif bir şekilde faaliyetler de bulunduğunu, son olarak Viyana’nın 10’uncu bölgesinde partinin gençlik teşkilatının başkanlığına getirildiğini anlattı.

Dün sosyal medya platformu Facebook’da profil resminde Filistin bayrağı ve Özgür Filistin ifadesini paylaştığını kaydeden Yiğit, bu durum üzerine aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisinden (FPÖ) bir milletvekilinin bu paylaşım üzerinden ÖVP Genel Başkanı Kurz’a sataştığını anlattı. Yiğit, "Sosyal medyada bu paylaşımı yaptıktan yaklaşık bir buçuk saat sonra ÖVP’den telefon geldi ve üyeliğime son verildiği söylendi. Diğer partililer de ÖVP’ye geri dönemeyeceğimi bana söylediler." dedi.

Uzun yıllar ÖVP’de görev almış genç bir siyasetçi olarak bu fotoğraftan ötürü partiden çıkartılmayı çok kırıcı bir tutum olarak değerlendiren Yiğit, "Eğer bir ülkede bir başbakan, devletin resmi dairesinde bir başka ülkenin bayrağını asabiliyor ve bunu sloganlaştıra biliyorsa, biz de hem siyasetçi hem de halk olarak fikrimizi istediğimiz gibi söyleyebileceğimiz ümidindeydim ama maalesef anlaşılan öyle değilmiş." ifadelerini kullandı.

 

Avusturya'da İsrail bayrağı serbest, Filistin bayrağı yasak ile ilgili etiketler Avusturya filistin bayrağı parti ihracı Sebastian Kurz israil bayrağı resul yiğit
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.