Avusturya'da enerji krizi: 300 bin kişinin işi tehlikede

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Avrupa'dan başlayan enerji krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Avusturya'dan gelen haberlere göre doğalgaz krizi nedeniyle 300 bin kişinin işi tehlikeye girdi. Bu arada, basında çıkan haberlere göre, Avusturyalı enerji devi OMV gaz tedarikini ödemek için Rus Gazprombank'ta ruble hesabı açmaya hazırlanıyor.

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından, Avrupa ülkelerindeki doğalgaz ve diğer enerji kaynaklarına yönelik panik artıyor.

Avusturya Sanayii Federasyonu Başkanı Georg Knill'e göre, neredeyse tüm gıda endüstrisi doğalgaz arzına bağlı.

Çelik üretiminin de büyük doğalgaz kapasiteleri gerektirdiğini belirterek, diğer sektörlerin de ciddi şekilde krizden etkileneceğini kaydetti.

Georg Knill'in Avusturya hükümetinin Rusya'dan gaz tedarikinin kesilmesi durumunda bir planı olmadığını söylediği aktarıldı.

Avusturya Sanayii Federasyonu tahminlerine göre yaklaşan krizden dolayı 300 bin kişinin işi risk altında.

Bu arada, basında çıkan haberlere göre, Avusturyalı enerji devi OMV gaz tedarikini ödemek için Rus Gazprombank'ta ruble hesabı açmaya hazırlanıyor.

TRT Haber'de yer alan bilgiye göre şirket, bir sonraki ödemesinin bu ay yapılacağını söyledi.

Avusturya'da enerji krizi: 300 bin kişinin işi tehlikede ile ilgili etiketler Avusturya enerji kriz doğalgaz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.