Avusturya Başbakanı Karl Nehammer'dan Türkiye açıklaması: En önemli ülke!

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Ukrayna'da olası barış görüşmeleri için ümit bağladığı ülkenin Türkiye olduğunu söyleyerek, "Türkiye hala en önemli ülke konumunda. Çünkü her iki taraf da Türkiye'yi tanıyor." dedi.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Alman Die Zeit gazetesine verdiği mülakatta, yaklaşan seçimler, Rusya - Ukrayna Savaşı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmenin içeriği gibi önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer'dan Türkiye açıklaması: En önemli ülke!

''TÜRKİYE HALA EN ÖNEMLİ ÜLKE KONUMUNDA''

Nehammer, Ukrayna'da arabulucu rolüyle en çok hangi ülkeye ümit bağlıyorsunuz sorusuna verdiği yanıtta, "Bence Türkiye hala en önemli ülke konumunda. Çünkü her iki taraf da Türkiye'yi tanıyor." ifadesini kullandı. Çin ve Hindistan'ın yanı sıra Almanya ve Fransa'nın da belirleyici olduğuna işaret eden Nehammer, Avusturya'ya bir rol düşerse ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Nehammer, Ukrayna savaşının başlaması sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen ilk Avrupalı siyasetçi olarak, bu görüşmede ele alınan konulara da değindi.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer'dan Türkiye açıklaması: En önemli ülke! ile ilgili etiketler Avusturya Türkiye Ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.