Avustralya'daki Djokovic krizi bitmiyor: Tutuklandığı iddia ediliyor

Avustralya Açık'a katılmak için gittiği ülkede havalimanında gözaltına alınan Novak Djokovic için mahkemeden karar çıkmasına rağmen hâlâ gözaltında olması krizi daha da derinleştirdi. Sırp tenisçinin tutuklandığı iddiası gündeme geldi.

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'a katılmak için gittiği Melbourne'de gözaltına alınan Sırp tenisçi Novak Djokovic'in sınır dışı edilmesi kararına mahkmeden iptal kararı çıkmasına rağmen tartışmalar bitmedi. Vizesini geri kazanmasına rağmen gözaltından çıkmayan Sırp tenisçinin İçişleri Bakanlığı tarafından tutukladığı iddiası ortalığı karıştırdı. Djokovic'in ailesi, dünya sıralamasının bir numarasındaki tenisçinin tutuklandığını öne sürdü.

Sırp tenisçi Novak Djokovic koronavirüs aşısı olup olmadığı konusunda net bir açıklama yapmamıştı. Sırp tenisçi hakkındaki tartışmalar, ülkedeki mevcut düzenlemelere aykırı olmasına rağmen, Avustralya Açık'a katılacaklar listesine eklenmesiyle daha da alevlendi. Geçtiğimiz günlerde turnuvaya katılmak için Avustralya'ya giden Djokovic gözaltına alınarak vizesi iptal edildi. Sırp tenisçinin avukatlarının yaptığı itiraz mahkeme tarafından kabul edildi ve vizesinin geri verilmesi kararı çıktı.

Ancak Göçmenlik Bakanı Alex Hawke'ın Djokovic'in vizesini iptal yetkisinin bulunması tartışmaların bitmemesinin en büyük nedeni olarak görülüyor. Avustralya'daki mevcut yasalar gereği koronavirüs aşısı olmayanların ülkeye girişleri yasak.

Avustralya'daki Djokovic krizi bitmiyor: Tutuklandığı iddia ediliyor ile ilgili etiketler Avustralya Gözaltı novak djokovic avustralya açık
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.