Avustralya'da tanımlanamayan gizemli bir nesne sahile vurdu: Kimse çözemiyor

Geçtiğimiz hafta sonu Batu Avustralya sahilinde kıyıya vurmuş halde bulunan gizemli 'kubbe' şeklinde nesne polisi şoke etti. Gizemli cismin ne olduğu hala çözülemedi.

Avustralya Perth şehrinin yaklaşık 250km (155 mil) kuzeyindeki Green Head plajında bulundan dev metal nesne, herkesi şaşırttı.

Bir uçak parçası olduğu şimdilik düşünülmeyen nesne, eyalet ve federal makamlar tarafından araştırılıyor. Tehlikeli olarak değerlendiriliyor ve polis insanlardan güvenli bir mesafede tutmak için güvenlik önemleri almış durumda.

Polis yaptığı açıklamada, "Cismin kökenini ve doğasını belirlemek için çeşitli Eyalet ve Federal kurumlarla aktif olarak ortak bir çaba içinde olduğumuz konusunda topluluğa güvence vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Avustralya'nın kamu yayın kuruluşunun bildirdiğine göre Green Head plajı sakinleri, silindirin yaklaşık 2,5 m genişliğinde ve 2,5 ila 3 m uzunluğunda olduğunu söyledi.Havacılık uzmanı Geoffrey Thomas, parçanın muhtemelen son 12 ayda Hint Okyanusu'na düşen bir roketin yakıt deposu olduğunu söyledi.

Avustralya Uzay Ajansı, dev silindirin bir "yabancı uzay fırlatma aracından" düşmüş olabileceğini ve konuyla ilgili diğer uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapacağını söyledi.

Avustralya'da tanımlanamayan gizemli bir nesne sahile vurdu: Kimse çözemiyor

Bu bir yakıt silindiriyse, uzmanlar bunun bir Hint roketinden çıkmış olabileceğine ve zehirli maddeler içerebileceğine inanıyor.

Silindirin, 2014 yılında 239 yolcuyla batı Avustralya kıyılarında kaybolan bir uçak olan MH370'in bir parçası olabileceğine dair bazı spekülasyonlar vardı, ancak Havacılık uzmanı Geoffrey Thomas bunun mümkün olmadığını söyledi:

"Boeing 777'nin herhangi bir parçası değil ve gerçek şu ki MH370 dokuz buçuk yıl önce kayboldu, bu yüzden enkazda çok daha fazla aşınma ve yıpranma gösterirdi" dedi.

 

 

Avustralya'da tanımlanamayan gizemli bir nesne sahile vurdu: Kimse çözemiyor ile ilgili etiketler Avustralya polis
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.