Avustralya'da Game of Thrones krizi!

Dünya çapında izlenme rekorları kıran Game of Thrones (Taht oyunları) çılgınlığı devam ediyor. 7 sezonunun 7. final bölümü için nefeslerin tutulduğu dizinin çekildiği yerler turist akınına uğruyor, Stark Hanesi'nin simgesi olan Direwolf’ların yani Husky'lerin satışları patlıyor. Son olarakAvustralya'nın Geelong kentinde dizi karakterlerinin soyadları sokaklara verildi. Ancak Lannister Sokağı'nda kriz çıktı.

Game of Thrones 7. sezona 7. bölüm ile veda etmeye hazırlanıyor. Reyting rekorları kıran dizinin etkileri dünyanın dört bir yanında yaşanıyor.

1pyw6C-ygUOSRKfrK8zT5Q

Avustralya’nın Geelong şehrinin Charlemont Rise ilçesinde dizi karakterlerinin soyadları sokaklara verildi. Popüler kültürden faydalanmak istenen projede beklenmedik bir kriz çıktı.

3Rmqr-CR906_jLYl4WmPJw

Sokaklara dizide yer alan Snow, Stannis ve Greyjoy gibi isimler veren ilçe Lannister sokağının sakinleri bu durumdan rahatsız oldu.

fyMqKS74RUaUbhEWQprATg

Game of Thrones'ta Cersei Lannister ve erkek kardeşi Jaime Lannister ensest bir ilişki yaşadığını belirten sokak sakinleri, böyle bir çiftin soyadını taşıyan bir sokakta yaşamak istemedikleri şikâyetinde bulununca, sokağın adı Precinct olarak değiştirildi.

rzs2be-RrEaVd4MiEUsA4g

Bölgedeki yeni yerleşimlerin proje yöneticisi olan Gary Smith, sokağın sakinlerinin ensest referansından rahatsız olduğunu, Lannister’ı farklı bir şekilde yazmayı teklif etse de kabul görmediğini söyledi.

TNqoriR_bkSaTJ0wWMgPGg

Geelong kentinin yöneticisi Laurinda Gardner da sokak isimlerinin toplum değerlerinin korunmasına zarar vermemesi gerektiği uyarısında bulundu.

UE4gmXp26UO7Ifhde1qIpQ

Proje yöneticisi Gary Smith, yeni inşa edilen bölgeye sokak isimleri vermesi gerektiğinde yaratıcı olmaya çalıştığını, aktardı.

Avustralya'da Game of Thrones krizi! ile ilgili etiketler Avustralya Game of Thrones lannister cersei 7. seson jaime ensest
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.