Cem İlkel Avustralya Açık 2021 elemelerinde ilk turu geçti

Avustralya Açık 2021 elemelerinde Çağla Büyükakçay'ın ardından Cem İlkel de ilk turu geçmeyi başardı. ATP sıralamasında 216. sırada yer alan 26 yaşındaki raket, Alman Peter Gojowczyk'i saf dışı bıraktı. Pemra Özgen ise Ukraynalı raket Anhelina Kalinina'ya elendi.

Teniste yılın ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'ta eleme heyecanı devam ediyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Ocak ayından Şubat ayına ertelenen Avustralya Açık 2021'in elemleri ise Katar'ın başkenti Doha'da oynanıyor. Milli tenisçi Cem İlkel, elemelerin ilk turunda eşleştiği Alman rakibi Peter Gojowczyk'i eleyerek 2. eleme turuna yükseldi. 

ATP sıralamasında 216. basamakta yer alan ve Türkiye'nin tek erkeklerde 1 numarası olan Cem İlkel, 146. sıradaki Gojowczyk'i 1 saat 22 dakika süren maçta 6-2 ve 6-3'lük setler mağlup etti. 26 yaşındaki İlkel 9 ace, 9 winner, 2 basit hata ile oynadı. Başarılı raket 2. turda yarın klasmanın 206. basamağındaki Fransız sporcu Quentin Halys ile kozlarını paylaşacak.

WTA dünya sıralamasının 212. basamağında bulunan Pemra Özgen ise Avustralya Açık 2021 elemelerinin ilk turunda Ukraynalı raket Anhelina Kalinina'ya (163)  6-1 ve 6-1'lik setlerle mağlup olarak Dubai'ye veda etti. İlk turda Andorralı raket Jimenez Kasintseva Victoria'i eleyen Çağla Büyükakçay ise Hırvat Ana Konjuh ile kozlarını paylaşacak. 32 yaşındaki Çağla, dünya 179 numarası... Kariyerinde bir ara 20. sırayı gören Konjuh, şu an 476. sırada bulunuyor. Avustralya Açık 2021 kadınlar elemeleri Dubai'de gerçekleştiriliyor.

Cem İlkel Avustralya Açık 2021 elemelerinde ilk turu geçti

ANTALYA OPEN'DAN YARI FİNAL GÜNÜ

ATP takviminde 2021'in ilk turnuvası olarak düzenlenen Antalya Open'da yarı finale gelindi. Belçikalı ünlü raket David Goffin, çeyrek finalde İtalyan Stefano Travaglia'yı rahat geçti. Dünya 16 numarası Goffin'in rakibi, Nikoloz Basilahshvili'yi eleyen Avustralyalı raket Alex de Minaur oldu.

Turnuvanın 1 numaralı seri başı, dünya 10 numarası İtalyan raket Matteo Berrettini set vermeden geldiği çeyrek finalde Kazak Alexander Bublik’e  7-6 ve 6-4 setlerle mağlup oldu. Dünya 49'uncusu 24 yaşındaki Bublik, İtalyan Fabio Fognini'yi saf dışı bırakan 72. sıradaki Fransız tenisci Jeremey Chardy ile kozlarını paylaşacak.  

Cem İlkel Avustralya Açık 2021 elemelerinde ilk turu geçti ile ilgili etiketler Tenis Antalya Open Avusrtalya Açık Cem İlkel çağla büyükakçay Pemra Özgen
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.