Avukatlar eylem yapacak... Ankara'ya "Adliye kampüsü" istiyorlar!

Ankaralı avukatlar kente yeni bir Adliye binası yapılması için bir araya geldi.

Yargı çalışmalarına hız ve işlerlik kazandırılması amacıyla, Ankara'daki adliye binaları 1990'lı yıllarda "Adalet Sarayı" binasında toplanmıştı.

Ancak yıllar içinde, Ankara Adliyesi'ne ait bazı bölümlerin değişik semt ve binalara taşınması vatandaşı ve yargı hizmetlerini olumsuz yönde etkiledi.

Ankara'da adliyelerin 4 farklı bölgeye dağılması hem yargı sürecini yavaşlattı, hem de adalet personeli için güvenlik riskleri oluşturdu.

AVUKATLARDAN PROTESTO EYLEMİ

Mevcut duruma en sert eleştiri ise avukatlardan geldi. Ankara’da tüm birimlerin bir arada olacağı tek bir adliye binasının bugüne dek inşa edilememesine tepki gösteren avukatlar bu konudaki taleplerini bir eylemle duyurma kararı aldı.

Bu çerçevede çarşamba günü 12:30’da Ankara Barosu’nun da katılımıyla Sıhhiye Adliyesi önünde ‘’Başkente Tek Adliye’’ sloganıyla sembolik bir temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Hukuk Akademi Derneği (HAD) Başkanı Av. Ömer Lütfü Avşar, mevcut dağınıklığın hem adli süreci yavaşlattığını, hem de güvenlik zaafiyeti doğurduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı;

‘’Ankara’nın başkente yakışmayan, ciddi bir adliye bina sorunu var. Avukat, adliye, adalet gibi konular TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun gündeminde olmadığından, bu konu, önemine yakışır ciddiyetle sorumlu bakanlıklar ve büyükşehir belediyesinin ilgisine yansıtılamadı. Son 6-7 yılda oldu bitti ile Ankara Adliyesi, kendi içinde, 4’e bölünerek farklı semtlerde adliye niteliği taşımayan hatta inşaat halinde her türlü güvenlikten mahrum binalara kiracı oldu. Vatandaş başkentte birden fazla adliye olduğunu düşünüyor oysaki işin aslı, tam tersi. 4’e bölünmüş bir adliye söz konusu. Bu da davaların uzamasının temel nedenlerinden.

Avukat ve adliye sahipsiz kalınca, meslektaşlarımız haklı olarak bu sorunu görev edindiler. Duyarlı bir arkadaşımız İlknur Sezgin Temel, Baro içindeki farklı görüşlere sahip meslektaşlarımızı bürosuna davet ederek bir inisiyatif grubu oluşmasına öncülük etti. Burada, çarşamba günü düzenlenecek törende bir konuşma da yapacak olan Baro Başkanı Hakan Canduran’ın konuyu sahiplenmesine ayrıca teşekkür ediyoruz."

fgelkergh

METİN FEYZİOĞLU'NA "İLGİSİZLİK" ELEŞTİRİSİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu da avukatların taleplerine duyarsız kalmakla suçlayan Ömer Lütfü Avşar sözlerine şöyle devam etti;

"Umarız bu kez TBB Başkanı da meslektaşlarının yanında olarak bir meslek sorununa katkıda bulunmuş olur.

Zaten bu sadece avukatların değil, tüm yargı çalışanlarının sorunudur. Ankara’nın merkezinde, gerekirse kamulaştırmayla, en az elli yıl sonrasının ihtiyacına göre tek bir adliye kampüsüne ihtiyacı var. Şüphesiz ki bu binanın yargıç, savcı ve avukatların çalışma alanlarına uygun olması ve stajyer hakim ve avukatlara da yer vermesi önem arz etmektedir.

Sorun çok kolay çözülebilir. Kendisi de Ankara Barosu’na kayıtlı olan meslektaşımız Sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün konuya çok önem verdiğini biliyoruz. Türkiye’nin kendine yakışır dev yatırımlar yaptığı bu dönemde, gerekirse Çankaya Belediyesi ile işbirliği ile konunun süratle çözülebileceği inancındayız.’’

Avukatlar eylem yapacak... Ankara'ya "Adliye kampüsü" istiyorlar! ile ilgili etiketler adliye avukatlar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.