Avukat Ömer Lütfü Avşar DSA’nın başkan adayı olduğunu açıkladı...

Ankara Barosunda sonbaharda yapılacak seçim için adaylar bir bir ortaya çıkıyor.

Ankara Barosunda seçim hazırlıkları hız kazandı. Baro başkanının belirlenmesinde uzun yıllardır kilit rol üstlenen Demokratik Sol Avukatlar Grubu (DSA) ön seçim ile adayını belirliyor.

Avukat Ömer Lütfü Avşar da Demokratik Sol Avukatlar Grubuna kaybettirilen ilkelerine uyulmadığı sürece ön seçime katılmayacağını belirtti ve Ankara Barosu Başkanlık yarışında Demokratik Sol Avukatlar (DSA) Grubunun başkan adayı olduğunu yazılı açıklama ile duyurdu.

İşte Av. Ömer Lütfü Avşar'ın adaylığını ilan ettiği o açıklama;

DEMOKRATİK SOL AVUKATLAR (DSA) GRUBU

Ankara Barosu Başkan Adaylığı Açıklaması

2016 YILINDA DEMOKRATİK SOL AVUKATLAR GRUBU ADINA SEÇİM YÜRÜTME KURULU TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA;

Demokratik Sol Avukatlar olarak, 40 yıldan uzun zamandır süregelen ilkeleri, teamülleri ve değerleri ile Ankara Barosunun yönetim sorumluluğunu başarı ile üstlendik ve yine bu amaçla ön seçim yapıyoruz.

Yıllar içerisinde DSA’nın Ankara Barosu seçimlerine katılacak olan adaylarını belirlemelerinde değişik yöntemler uygulanmış ise de bu gün için en demokratik uygulama olarak adaylar DSA içerisinde yapılan ön seçimlerle belirlenmektedir. DSA adaylarının grup içerisinde ön seçim yapılarak demokratik katılım yolu ile belirlenmesinin yarattığı etki DSA’ya büyük bir güç kazandırmış ve Ankara Barosu seçimleri yıllardır ciddi farklarla kazanılmıştır. Bunun sonucu olarak DSA ön seçimleri bir anlamda Ankara Barosu seçimlerinin de belirleyicisi olmuştur.

Ancak DSA ön seçimlerinin Ankara Barosu seçimlerinin belirleyicisi olması özelliği, bu ön seçimin DSA adaylarının belirlendiği ön seçim olduğu gerçeğini değiştirmemektedir.

Özellikle son seçim dönemlerinde, DSA ön seçimlerinin gücünün etkisi nedeni ile özellikle SOL olmayan gruplardaki meslektaşlarımızın DSA ön seçim aday listelerinde yer almaları veya DSA ön seçimlerine oy vermek sureti ile katılmaları iddiası yaygın olarak ifade edilmektedir. Bu tartışmalar DSA içerisinde ayrışmalara da neden olmaktadır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki; DSA’nın kayıtlı üyelik yapısı bulunmamaktadır. DSA üyeleri demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti temelinde ülkenin ve milletin bütünlüğünü esas alan özgürlükçü, Atatürkçü, çağdaş sosyal demokrat ve sol değerlere inanan avukatların bir araya gelmesi ile oluşan bir bütünlüktür. Bu ilke ve esaslara inandığını düşünerek içselleştirmiş olan herkes DSA içerisinde yer alabilmektedir. Bu nedenle seçim için aday adayı olan ve ön seçimde oy kullanan her meslektaşımızın, bu durumu DSA üyeliğinin açıklanması olarak anlıyoruz. Farklı düşüncelerle hareket edilmesine DSA seçmeninin gerekli demokratik tepkiyi göstereceğine inanıyoruz. Yapılacak olan ön seçimden DSA daha da güçlenmiş olarak çıkacaktır.

Ankara Barosu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

DSA Seçim Yürütme Kurulu (2016)

DSA ADINA YAPILAN EN SON TARİHLİ EN YETKİN AÇIKLAMAYA GÖRE DE:

40 yıldan uzun zamandır süregelen ilkeleri, teamülleri ve değerleri sonucu olarak DSA ön seçimleri bir anlamda Ankara Barosu seçimlerinin de belirleyicisi olmuştur. DSA üyeleri demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti temelinde ülkenin ve milletin bütünlüğünü esas alan özgürlükçü, Atatürkçü, çağdaş sosyal demokrat ve sol değerlere inanan avukatların bir araya gelmesi ile oluşan bir bütünlüktür.

DEMOKRATİK SOL AVUKATLAR (DSA) GRUBUNUN İLKELERİ, TEAMÜLLERİ VE DEĞERLERİ NELERDİR:

DSA’nın usul ilkeleri!?

Bugüne kadar gerçekleşmiş olan uygulama kapsamında da; en fazla üç dönem Yönetim Kurulu üyeliği görevi yapmak ve üç kez yönetim kurulu üyeliği görevi ifa ettikten sonra bir kez daha aday olmamak!

Bu üç dönemin sadece bir defasında başkanlık görevine aday olmak, bir dönem Baro Başkanlığı görevi ifa edenin bir kez daha başkan veya yönetim kurulu üyeliği adayı olmaması!

Yapılmış ön seçimleri mutlak tanımak ve kabul etmek!

Yönetim Kurulunu herhangi bir şahsın ve/veya başka bir organın vesayetine sokmamak.

Maddi dayanışmayı ve seçim bütçesini ön seçim ve seçim sürecinde DSA’nın ilkeleri gereği dışına taşırmamak.

DSA’nın esas ilkesi!

Seçildikten sonra da; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti temelinde ülkenin ve milletin bütünlüğünü esas alan özgürlükçü, Atatürkçü, çağdaş sosyal demokrat ve sol değerlere uygun görev yapmak.

2006 Yılından İtibaren DSA’nın İLKELERİ, TEAMÜLLERİ VE DEĞERLERİ Defalarca Yok Sayılmakta, Sayılmaya Devam Edilmektedir. Bu Nedenle De;

Ankara Barosu seçilmişlerin dışında üçüncü şahısların vesayetine terk edilmiş, DSA’nın ilkelerini uygulamak yaşatmak bir yana yönetilememektedir.

Ankara Barosunun 94., TBB’nin 49. yılında açıkça görüyoruz ki; avukatın adaleti gerçekleştiren kamu hizmeti ifa niteliğinin güvence altında olduğuna hiçbirimiz kesin gözüyle bakamıyoruz.

Yaşlandığımızda veya çalışamaz hale geldiğimizde sosyal güvencemiz olacağını, gençler olarak mezun olduğumuzda mesleğimizi avukatlık onuruna yakışır biçimde ifa edebilmemizi sağlayacak imkanlar bulacağımızı da kesin göremiyoruz.

Adalete hizmet mücadelesi hiçbir zaman ve yerde kesin olarak kazanılmaz. Cepheler sürekli değişir, bu nedenle hiçbir zaman rahat olmaya yer yoktur. Mesleğin geçmişine baktığımızda belki de durumun bu kadar net görüldüğü bir zaman dilimi hiç olmadı.

Ülkemizde benzeri görülmemiş zorluklarla karşılaşan adalet insanları biz avukatların, onur ve itibara muhtaç kılındığı bu açlığı, ağır bir bedel ödesek de bertaraf etmenin yeni ve cesur yolunun; tekrar DSA’nın kuruluş ilkelerini uygulamak ve DSA sömürücülerini çırılçıplak ortada bırakmak olduğu gerçeğinden hareketle;

Uygulama yolunu biliyoruz ve uygulayacağız, sonuçta TBB ve Ankara Barosuna tekrar itibar ve meslek aşkı getirilebileceğini de biz göstermiş olacağız:

2018 ve takip eden yıllar meslek değerleri ve hukuk mücadelesi yılları olacak...

2018 Yılı Ankara Barosu Yönetimi Seçimleri için DSA Grubundan Baro Başkan aday adayı olduğunu açıklayacak meslektaşlarımın, yukarıda belirtilen ilkelere uygun olarak ve her halükarda bu ilkelere sadık kalacaklarına dair açık imzalı şekilde kabul, beyan ve taahhütlerini DSA kamuoyu ile paylaşarak seçime girmeyi kabul etmeleri ve Türkiye Barolar Birliği Başkanının bu irade beyanlarına mutlak saygısını açık ifadesi halinde; 2018 yılı Ankara Barosu yönetimi seçimleri için DSA’nın yapacağı ön seçimde Ankara Barosu DSA Grubu Baro Başkan aday adayı olacağımı; aksi halde ve şimdiden belirtirim ki,

Bütün bunları gözeterek, DEMOKRATİK SOL AVUKATLAR (DSA) GRUBUNUN İLKELERİ, TEAMÜLLERİ VE DEĞERLERİ’ne tekrar uygulama kazandırabilmek sorumluluğundan hareketle; 2018 yılı Ankara Barosu Yönetimi Seçimlerinde DEMOKRATİK SOL AVUKATLAR (DSA) GRUBUNUN Ankara Barosu Başkan adayıyım... Ve kabul, beyan ve taahhüt ederim ki;

DEMOKRATİK SOL AVUKATLAR (DSA) GRUBUNUN İLKELERİ, TEAMÜLLERİ VE DEĞERLERİ’ne sadık kalıp bu değerlerin yaşaması için mücadele edeceğim.

2018
Ankara Barosu Yönetimi Seçimleri
Demokratik Sol Avukatlar Grubu

Ankara Barosu DSA Başkan Adayı
Av. Ömer Lütfü AVŞAR

Avukat Ömer Lütfü Avşar DSA’nın başkan adayı olduğunu açıkladı... ile ilgili etiketler baro
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.