Avrupa'nın göbeğinde insanlık dramı: Mültecilerin bekleyişi sürüyor

Polonya-Belarus sınırında yaşanan mülteci dramı sürüyor. Binlerce düzensiz göçmen kendi kurduğu kamptan ayrılarak sınır tellerine kadar dayandı. Helikopter destekli askeri birliklerin sınır hattındaki sıkı kontrolü devam ederken çocuklarıyla beraber bölgeye gelen göçmenler, sınır tellerine kadar dayandı. Öte yandan Polonya güvenlik güçleri mültecilere tazyikli su ve gaz ile müdahale etti.

Belarus üzerinden sınırdan Polonya'ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenler, ormanlık alanda kendi kurdukları kamptan ayrıldı.

Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 2 bin civarındaki göçmen topluluk, Bruzgi-Kuznitsa sınır kontrol noktasındaki Polonya sınırı önünde toplandı.

Sınırın hemen yanı başında toplanan binlerce göçmen, geçiş noktasında bir araya geldi. Yetkililerden açıklanan rakamlara göre göçmen sayısı 3 bin 500 olarak belirtildi.

Avrupa'nın göbeğinde insanlık dramı: Mültecilerin bekleyişi sürüyor

Belarus üzerinden Avrupa Birliği (AB) üyesi Polonya'ya girmek, oradan da diğer AB ülkelerine geçmek isteyen düzensiz göçmenler, Belarus-Polonya sınırındaki bekleyişlerini sürdürdü. Polonya'nın Kuznica sınır kapısı güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, Polonya Bölgesel Savunma Kuvvetleri de sınırda nöbet tutuyor.

Avrupa'nın göbeğinde insanlık dramı: Mültecilerin bekleyişi sürüyor - Resim : 2

Helikopter destekli askeri birliklerin sınır hattındaki sıkı kontrolü devam ederken çocuklarıyla beraber bölgeye gelen göçmenler, sınır tellerine kadar dayandı. Polonya güvenlik güçleri, Belarus sınırındaki ara bölgeden Polonya tarafına geçmeye çalışan düzensiz göçmenlere gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

POLONYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Polonya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, sığınmacıların Kuznica sınır kapısına gelmeye devam ettiği ve bu sığınmacıların Belarus güvenlik güçleri tarafından yönlendirildiği iddia edildi.

Avrupa'nın göbeğinde insanlık dramı: Mültecilerin bekleyişi sürüyor - Resim : 3

Açıklamada, “Belarus tarafından Kuznica'daki sınır kapısına giderek daha fazla göçmen grubu getiriliyor” denildi.

Belarus Devlet Sınır Komitesi’nden yapılan açıklamada ise 2 bin 100 kadar sığınmacının krizden olumlu bir sonuç çıkmasını beklediği belirtildi.

Avrupa'nın göbeğinde insanlık dramı: Mültecilerin bekleyişi sürüyor - Resim : 4

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Belarus’a yönelik yaptırımların genişletileceğini duyurdu.

Borrell, “Yaptırımlar her zaman etkilidir çünkü insanları etkiler. Zenginliklerini ve hareket kapasitelerini etkilerler. Yeni bir yaptırım paketini onaylayacağız. Havayollarına, seyahat acentelerine ve sınırlarımızdaki bu yasadışı göçmen krizine dahil olan herkese tüm yaptırımları uygulamak için çerçeveyi genişleteceğiz” dedi.

Avrupa'nın göbeğinde insanlık dramı: Mültecilerin bekleyişi sürüyor - Resim : 5

Avrupa'nın göbeğinde insanlık dramı: Mültecilerin bekleyişi sürüyor ile ilgili etiketler Polonya Belarus Mülteci göçmen sınır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.