Avrupa'nın Fazıl Say kararına AK Parti'den kınama!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fazıl Say'ın Avrupa’da vereceği konser programından İsrail'in Gazze'deki saldırıları hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı çıkartılmasını kınadı. Çelik, "Sanatçımız Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz." dedi.

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Karanlık bir zihniyet, medeniyetin tüm değerlerini yok etmek istercesine, İsrail’in insanlık dışı saldırganlığına karşı çıkan ve barışı savunan üniversite öğrencilerini, aydınları, yazarları, sporcuları ve sanatçıları hedef alıyor. Bu çerçevede sanatçımız Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

 

Fazıl Say, Filistinli sivillerin öldürülmesine karşı çıkmış, İsrail ve Netanyahu'ya çok sert tepki göstermişti. Fazıl Say ayrıca Başkan Erdoğan'ın sözlerini paylaşıp İsrail-Filistin savaşındaki yaklaşımını da desteklediğini duyurmuştu.

SAY'DAN AVRUPA'YA TEPKİ: GÜVENİM OLDUKÇA SARSILDI

Say sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça sarsıldı" ifadelerini kullandı.

Fazıl Say'ın açıklaması şu şekilde;

İsviçre'de, MİGROS firmasının konser organizasyonu biriminin yapacağı, planlanmış 4 konserimizde ben programdan çıkarıldım. Migros firması yetkilileri sebep olarak, İsrail Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler. Tüm yazdıklarım hiçbir değişiklik olmadan sosyal medyamda durmaktadır. Kendileri de bir açıklama yapacaktır.

 

Avrupa'nın Fazıl Say kararına AK Parti'den kınama! ile ilgili etiketler Fazıl Say Ömer Çelik AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.