Avrupa'dan savaş suçlusu caniye himaye: Böyle korumuşlar!

2012'de ÖSO tarafından kontrolü ele geçirilen Rakka şehrinde Esad rejiminin Bölge İstihbarat Şefi olan Halid el-Halebi hakkında inanılmaz gerçekler ortaya çıktı! Halebi, hayatta kalabilmek için ÖSO'nun şehri almasına izin verdiğini ve bu sayede kaçmasına izin verildiğini ifade etti. Fransa ve Avusturya istihbaratının çabalarıyla Avrupa'ya kaçırılarak himaye edilen Halebi, birçok masum insanın işkencesi, yaralanması ve ölümünden bizzat sorumlu bir savaş suçlusu.

Suriye'de Esad rejiminin Rakka Bölge İstihbarat Şefi olarak görev yapan Halid el-Halebi'nin Fransa, Avusturya ve İsrail istihbaratıyla temas halinde Avrupa'ya kaçtığı ve Avusturya'da Adalet Bakanlığı ile istihbarat servisinin 'Aşırıcılıkla Mücadele Birimi'nden gizli bir şekilde yaşadığı ortaya çıktı.

Avrupa'dan savaş suçlusu caniye himaye: Böyle korumuşlar!

DÜNYA BASINI ÇALKALANDI

ABD merkezli New Yorker dergisinde yer alan makaleye göre Esad'ın casusu Halebi, Rakka'nın Özgür Suriye Ordusu'na geçmesini sağladı ve bu sayede şehri devralan ÖSO'nun yardımıyla kentten çıktı, ardından da Fransa istihbaratının yardımıyla Avrupa'ya gitti.

HALEBİ'NİN ELLERİNDEN KAN DAMLIYOR

Yayımlanan makaleye göre Suriyeli istihbaratçı Halebi, birçok muhalifin öldürülmesi, sistematik olarak işkenceye maruz kalması ve kalabalık hücrelerde çıplak şekilde yaşamaları gibi insanlık dışı muamelelerin sorumluları arasında yer alıyor.

Birçok kişinin ölümüne ya da kaybolmasına sebep olan Halebi, Rakka bölgesinin istihbarat şefiydi. Tek Dürzi istihbarat şefi olan Halebi döneminde günde yaklaşık 15 muhalif gözaltına alınıyordu.

'PROTESTOCULARA ATEŞ AÇMA EMRİNİ ŞAM VERDİ'

Gözaltına alınanlara yapılan işkencelerden infaza kadar birçok resmi belgeyi imzalayan Halebi, Rakka'da göstericilere ateş edilmesi emrini de Şam'ın talebiyle verdiğini belirtti.

Kendisi bu görevi yürütürken başlayan rejim karşıtı protestolarda başlarda olumlu bir tutum sergilese de Şam’dan gelen emirler sonrası protestoculara ateş edildiğini ifade eden Halebi, ÖSO Rakka’yı ele geçirmeye çalıştığı operasyonda şehrin doğu kapısını koruyan birliğin başında yer aldı.

ŞÜPHELİ ŞEKİLDE SAĞ KALAN İSTİHBARATÇI

Ancak ÖSO, Halebi’nin tuttuğu kapıdan 2 Mart’ta 2012 kente girdi ve ele geçirdi. Kentteki çoğu istihbaratçı ve asker o dönemde yakalandı, öldürüldü ya da kaçtı.

Üst düzey istihbaratçılardan ise sadece Halebi kurtuldu.

'ÖSO'YA ŞEHRİN ANAHTARINI VERDİM'

Fransa’da yaşayan muhalif bir yazar olan Najati Tayara, bir gün bir telefon aldı ve Paris’te olduğunu söyleyen Halebi’nin kendisiyle görüşmek istediğini öğrendi.

Kendisini Suriye’deyken iki kere gözaltına alan Halebi’nin, “Seni Şam’a gönderme emrini uygulamak zorundayım üzgünüm.” dediğini anlatan Tayara, “Bana çocuklarını yıllardır görmediğini, büyük kızının okulu bırakmaya zorlandığını, ailesinin rejim tarafından sürekli izlendiğini söyledi. Ayrıca ‘Suriye’yi terketmek zorunda kaldım çünkü ÖSO’yla temastaydım ve onlara Rakka’nın anahtarını verdim.’ dedi.” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİ VERMESİ KARŞILIĞINDA CANI BAĞIŞLANDI

Halebi’nin, Rakka’dan ÖSO’ya şehri teslim etme karşılığında canlı çıktığı bilgisi de haberde yer aldı. Buna göre Halebi, ÖSO üyelerine şehre doğudan giriş izni verecek, onlar da Halebi’nin kaçmasını sağlayacaktı.

AŞİRET LİDERİNİN EVİNDE SAKLANDI, MÜLTECİ KILIĞINDA KAÇTI

ÖSO’nun Rakka operasyonu öncesi Halebi, Tabqa’ya götürüldü ve burada bir aşiret lideri Abdul Hamid Al Nasser’in evinde kaldı.

Al Nasser daha sonra Halebi’yi Suriye’den kaçmak isteyen mültecilerin arasına sokarak izini kaybettirmesini sağladı.

Avrupa'dan savaş suçlusu caniye himaye: Böyle korumuşlar! ile ilgili etiketler Avrupa katil cinayet İşkence ÖSO İstihbarat Suriye Avusturya Fransa himaye Esad savaş suçlusu muhalif şefi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.