Avrupa'daki yüksek enflasyon halkı isyan ettirdi: Çok sayıda grev ve protesto var

Avrupa'da artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle çok sayıda ülkede protestolar ve grevler düzenleniyor. Fransa'daki protestolar ülke geneline yayılırken hedefte Cumhurbaşkanı Macron ve hükümet vardı. Almanya'da ise pilotların grevi nedeniyle çok sayıda yolcu mağdur oldu.

Avrupa ülkelerindeki grev ve protesto gösterileri dalgası yayılıyor. Fransa'da binlerce kişi, hayat pahalılığını protesto etti. Alman hava yolu şirketi Eurowings pilotlarının grevi de uçuşları aksattı. Belçika'da da güvenlik görevlilerinin iş bırakma eylemi izdihama neden oldu.

FRANSA'DA GÖSERİLER ÜLKE GENELİNE YAYILDI

Fransa'nın başkenti Paris'te on binlerce kişi meydanlarda toplandı. Hayat pahalılığına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular, yükselen fiyatlara karşı maaşlarında da artış istedi. Gösteriler ülke geneline yayıldı.

Avrupa'daki yüksek enflasyon halkı isyan ettirdi: Çok sayıda grev ve protesto var

Polis ve protestocular arasında zaman zaman arbede yaşandı. Çevredeki dükkanlar ve reklam panoları hasar gördü, gözaltına alınanlar ve yaralananlar oldu. Göstericiler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet karşıtı sloganlar attı. Ekonomi Bakanı için "Bruno Le Maire maaşını bize ver" yazılı pankartlar taşıdı.

Avrupa'daki yüksek enflasyon halkı isyan ettirdi: Çok sayıda grev ve protesto var - Resim : 2

ALMANYA'DA ÇOK SAYIDA YOLCU MAĞDUR OLDU

Alman havayolu şirketi Eurowings pilotlarının grevi de devam etti. Birçok kentte uçak seferleri iptal edildi. binlerce yolcu mağdur oldu. Pilotlar sendikası, çalışma saatleri ve dinlenme günleri konusunda iyileştirme istiyor. Eurowings yönetiminin 10 ek tatil günü teklifi sendika tarafından kabul görmedi ve 14 güne çıkarılması istendi. Yönetim, artan maliyetler nedeniyle, grevin devam etmesi halinde sendikaya sundukları teklifi geri çekmekle tehdit etti.

Avrupa'daki yüksek enflasyon halkı isyan ettirdi: Çok sayıda grev ve protesto var - Resim : 3

BELÇİKA'DA HAVALİMANINDA ÇALIŞAN GÜVENLİK GÖREVLİLERİ GREVDE

Belçika'da da Charleroi Havalimanındaki güvenlik görevlileri grevdeydi.

Avrupa'daki yüksek enflasyon halkı isyan ettirdi: Çok sayıda grev ve protesto var - Resim : 4

Havalimanı girişlerindeki kontrol noktalarında yığılmalar oldu. bazı noktalarda izdiham çıktı. Yaralananlar oldu. Grevin ne kadar devam edeceği bilinmiyor.

Avrupa'daki yüksek enflasyon halkı isyan ettirdi: Çok sayıda grev ve protesto var ile ilgili etiketler Avrupa Fransa Belçika Almanya protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.