Avrupa'da Türk gecesi! 4 temsilcimiz de haftayı galibiyetle kapattı, ülke puanımız yükseldi

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde gruplarında dördüncü hafta maçları sona erdi. Avrupa Ligi temsilcilerimizden Fenerbahçe, AEK Larnaca'yı 2-1 yendi ve üst tura yükselmeyi garantiledi. Trabzonspor, sahasında Monaco'yu 4-0'lık skorla mağlup etti. Konferans Ligi'nde ise Başakşehir, Rigas FS'yi 3-0'lık skorla geçerek üst tura çıkmayı garantiledi. Sivasspor ise Ballkani deplasmanda mücadeleyi 2-1 kazandı. Temsilcilerimizden sonra UEFA ülke puanlarında sıralama değişti.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe ve Trabzonspor, Konferans Ligi'nde yer alan Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir haftayı galibiyetle kapatarak önemli bir başarıya imza attı.

AVRUPA SAHNESİNDE İLK KEZ TEMSİLCİLERİMİZ 4'TE 4 YAPTI

Fenerbahçe, AEK Larnaca deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrılarak gruptan çıkmayı garantiledi.

Bir başka temsilcimiz Trabzonspor, 3-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Monaco'yu 4-0 mağlup ederek kritik bir galibiyete imza attı.

Emre Belözoğlu'nun çalıştırdığı Medipol Başakşehir, Konferans Ligi'nde Letonya ekibi RFS'yi 3-0 mağlup ederek gruptan çıktı. Temsilcimiz grup aşamasına kalesinde gol görmeden devam eden 2 takımdan biri olma başarısını gösterdi.

Demir Grup Sivasspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Kosova ekibi Ballkani'yi 2-1 mağlup ederek 7 puana yükseldi.

Temsilcilerimizin bu hafta aldığı başaralı sonuçlardan sonra Türkiye, UEFA sıralamasında Danimarka ve Rusya'yı geride bırakarak 16. sıraya yükseldi.

Öte yandan Opte verilerine göre Avrupa kupaları tarihinde ilk kez dört Türk takımı aynı günü galibiyetle kapattı.

Avrupa'da Türk gecesi! 4 temsilcimiz de haftayı galibiyetle kapattı, ülke puanımız yükseldi ile ilgili etiketler Fenerbahçe Trabzonspor Başakşehir Sivasspor UEFA UEFA Avrupa Ligi UEFA Avrupa Konferans Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.