Avrupa'da İslamofobi yeniden ortaya çıktı

Avrupa'da halk arasında yapılan propagandalar ile İslamofobi her geçen gün artıyor. Söz konusu durumun devlet yönetimine de sıçramaya başladığı, özellikle Belçika'da camilerin yönetimlerinin çeşitli bahanelerle değiştirildiği ve kapanması için yıldırma politikası izlediği belirtildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Medeniyetin beşiği olan Avrupa, İslam karşıtlığı ile beraber inanç özgürlüğüne yapılan baskılar nedeni ile büyük tepki çekiyor.

İSLAMAFOBİ AVRUPA’DA GİDEREK YÜKSELİYOR

Yapılan araştırmalarda, özellikle son on yılda, Türk düşmanlığı ve İslamofobinin, özellikle Almanya’da giderek yükseldiği belirlendiği ifade edildi.

Bununla birlikte çeşitli Avrupa ülkelerinde, islamofobik ve ırkçı kararlar alınmaya devam ediliyor.

Son olarak Danimarka'da müslümanlara yönelik skandal bir ceza verilmişti. 60 kişinin, 2 yıl önce yürürlüğe giren “Örtünme Yasası”nı ihlal etmekten para cezası ödemesine hükmedilmişti.

AVRUPALI SİYASETÇİLERİN İSLAMOFOBİK AÇIKLAMALARI

Araştırmacılar Avrupa’da İslamofobinin, bazı politikacılar tarafından bilinçli olarak yükseltildiğini belirtiyorlar.

Hazırladnan raporlarda, ”Bazı üst düzey siyasetçilerin Müslümanları tasvir ederken kullandıkları İslamofobik dil Müslümanları canavarlaştıran ırkçı bir dili normalleştirmektedir.Bu durum kamusal söylemde genel olarak kabul edilebilir, makul ve ifade edilebilir olanın eşiğini aşağıya çekmektedir.” şeklinde değerlendirmeler yer aldı.

BİR BAHANE İLE CAMİLERE ÇEŞİTLİ BASKILAR YAPILIYOR

Avrupa'da halk arasında yapılan propagandalar ile İslamofobi her geçen gün artıyor. Söz konusu durumun devlet yönetimine de sıçramaya başladığı, özellikle Belçika'da camilerin yönetimlerinin çeşitli bahanelerle değiştirildiği ve kapanması için yıldırma politikası izlediği belirtildi.

AVRUPA’DA CAMİLERE YÖNETİM MÜDAHALESİ

Başkent Brüksel'de "Büyük Cami" olarak bilinen "Grote Moskee'nin" önceki yönetimi Selefi Suudi Arabistan etkisi altında diye yönetim değiştirilmişti.

Yine alınan bir başka kararla, yönetim “Fas devletinin kontrolünde!” gerekçesi ile tanınırlığının geri çekilme kararı alındığı açıklandı. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, bununla ilgili yaptığı açıklamada, Müslümanları Belçika devleti nezdinde temsil eden Moslimexecutieve'nin yeniden yapılandırılmasının gerektiğini ve Avrupa'ya uygun bir İslam'ın yaşanılması gerektiğini ifade etti.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Avrupa’da yaşayan çeşitli ülke vatandaşı müslümanlar bu gelişmelere tepki gösteriyor.

Avrupa’da yükselen İslamafobi için, gösteriler düzenlemeye hazırlanıyor.

Avrupa'da İslamofobi yeniden ortaya çıktı ile ilgili etiketler cami Belçika İslamofobi Müslüman Avrupa yönetim baskı Brüksel
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.