Avrupa’da cam krizi başladı! Şişecam’a 2.1 milyar liralık teşvik verildi

Avrupa, doğalgaz krizi nedeniyle iflaslar yaşarken Türkiye, uluslararası ilişkilerdeki attığı doğru adımların karşılığını alıyor. Rusya’nın Batı’ya giden doğalgazı kesmesi sonucu cam ve sera gibi stratejik sektörlerde kapanmalar artarken, Türkiye’de en yüksek teşvik 2.1 milyar lirayla cam sektörüne verildi Üreten ve ihracat yapan Türk şirketlerine 47 milyar liralık teşvik belgesi verildi.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Ağustos 2022 dönemine ait yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, ağustos ayında 1261 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 47 milyar 473 milyon 698 bin 757 lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 31 bin 148 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

 

TOPLAM TEŞVİK 47 MİLYAR TL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ağustos ayında 1261 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Söz konusu teşvik belgeleri kapsamında yapılacak yatırım tutarının 32 milyar lirayı aşacağı hesaplanırken, bu yatırımların hayata geçirilmesiyle 31 binden fazla kişiye ise iş kapısı açılması öngörülüyor.

Ağustosta en yüksek tutarlı teşvik belgesi, 2 milyar 163 milyon 150 bin lirayla Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ’nin (Şişecam) yatırımı için düzenlendi.

Şirket, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde şişe, damacana, kavanoz, çanak ve tüplerin üretimini yapacak. Ayrıca Cemre Marin Endüstri AŞ, Yalova’da açık deniz rüzgar türbini destek gemisi inşası için 1 milyar 631 milyon 19 bin liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

Avrupa’da cam krizi başladı! Şişecam’a 2.1 milyar liralık teşvik verildi ile ilgili etiketler Avrupa şişecam teşvik cam kriz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.