Avrupa piyasası hareketlendi: Locatelli, Juventus'a; Odegaard, Arsenal'e transfer oluyor

Roberto Mancini yönetimindeki İtalya ile EURO 2020'de şampiyonluğa ulaşan ve kadronun önemli parçalarından biri olan Manuel Locatelli, Juventus'a transfer oluyor. Sassuolo'da forma giyen 23 yaşındaki orta saha kiralık olarak Torino ekibinin kadrosuna katılacak ve Şampiyonlar Ligi vizesi alınması halinde 35 milyon Euro'luk zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek.

İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo'da forma giyen ve EURO 2020'de şampiyonluğa ulaşan İtalya Milli Takımı ile gösterdiği performansla öne çıkan Manuel Locatelli, Juventus ekibine transfer oluyor.

Avrupa piyasası hareketlendi: Locatelli, Juventus'a; Odegaard, Arsenal'e transfer oluyor

35 MİLYON EURO SATIN ALMA OPSİYONU

Yaz transfer döneminde Schalke 04'ten Weston McKennie'yi 20,50 milyon Euro'ya ve Santos'un genç yıldızı Kaio Jorge'yi 1,50 milyon Euro'ya kadrosuna katan Torino ekibi, dev transfer ile Arsenal'e de çalım atmış olacak. 

Juventus, 23 yaşındaki yıldızı 2 yıllığına kiralık olarak kadrosuna katacak ve 35 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonu sözleşmede yer alacak. Juventus'un Şampiyonlar Ligi vizesi alması halinde satın alma yükümlülüğü devreye girecek.

ARSENAL DE İSTİYORDU

Sassuolo Teknik Direktörü Giovanni Carnevali, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Arsenal'in Locatelli ile ilgilendiğini doğrulamıştı. 

Avrupa piyasası hareketlendi: Locatelli, Juventus'a; Odegaard, Arsenal'e transfer oluyor - Resim : 2

Locatelli, PSG'de forma giyen Verratti'nin sakatlığı nedeniyle EURO 2020'de şans bulurken; çıktığı 5 maçta 2 gole imza atmıştı. 

Locatelli, Seria A'da 144 maçta forma giyerken 8 gol ve 11 asiste imza attı. 23 yaşındaki orta saha, 2019 yılında 14 milyo Euro karşılığı Milan'dan Sassuolo'ya transfer olmuştu. 

ARSENAL'DE ROTA MARTİN ODEGAARD

Locatelli transferinde başarıya ulaşamayan Arsenal, Ocak 2021'de kiralık olarak Real Madrid'den kadrosuna kattığı Odegaard'ın bonservisini alıyor. 

Henüz 15 yaşındayken Norveç Ligi ekiplerinden Stromsgodset ile futbol sahnesine çıkan, Martin Odegaard, 2013-2014 sezonunda forma giydiği 23 lig maçında 5 gol 6 asiste imza atmıştı.

16 yaşına geldiğinde gösterdiği performansla tüm dünyada konuşulan bir isim haline gelen Odegaard, 2015 yılında İspanyol devi Real Madrid'e 2,80 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Bir süre Real Madrid'in ikinci takımı Castilla'da forma giyen Odegaard, 2020 yılına kadar Heerenveen, Vitesse ve Real Sociedad gibi gibi takımlarda kiralık olarak forma giydi. 

Son olarak İngiliz ekibinde kiralık olarak forma giyen Norveçli oyuncu, İngiltere kariyerinde forma giydiği 20 karşılaşmada 2 gol ve 2 asiste imza attı. 

EN PAHALI NORVEÇLİ OLACAK

İlk kez 2014 yılında formasını giydiği Norveç Milli Takımı formasıyla da 30 maçta 1 gole imza atan 22 yaşındaki oyuncu için kulübü Real Madrid ile anlaşma aşamasına gelen Arsenal, bu transfer için 40 milyon Euro ödeyecek. 

Transferin gerçekleşmesi halinde Odegaard, tarihin en pahalı Norveçli oyuncusu olacak.

Avrupa piyasası hareketlendi: Locatelli, Juventus'a; Odegaard, Arsenal'e transfer oluyor - Resim : 3

 

Avrupa piyasası hareketlendi: Locatelli, Juventus'a; Odegaard, Arsenal'e transfer oluyor ile ilgili etiketler Juventus Manuel Locatelli sassuolo İtalya Seria A