Avrupa Merkez Bankası'ndan tarihi faiz adımı: 24 yıl sonra ilk kez gerçekleşti

Avrupa Merkez Bankası faizi 75 baz puan artırarak yüzde 1,25'e çıkardı. Avrupa Merkez Bankası 24 yıllık tarihinde ilk kez 75 baz puanlık bir artış yaparak tarihi bir adıma imza atmış oldu. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın faizi yüzde 69 ihtimalle 75 baz puan artıracağı tahmin ediliyordu.

Avrupa Merkez Banaksı (ECB) faizleri 75 baz puan artırdı. Bu artışla, Euro kullanan 19 ülkede kilit faiz oranı Kasım 2011'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 1,25'e çıkarıldı.

 Piyasada gözler Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararına çevrilmişti. Avrupa Merkez Bankası, politika faizini 24 yıllık tarihinde ilk kez 75 baz puan artışla yüzde 1,25'e yükseltti.Böylece ECB tarihinin en büyük faiz artırımına gitmiş oldu.

ECB, geçen ay 11 yıllık aranın ardından ilk faiz artışını gerçekleştirmişti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın faizi yüzde 69 ihtimalle 75 baz puan artıracağı tahmin ediliyordu.

Bölgeyi etkileyen enerji krizi ve rekor seviyelerde bulunan enflasyon karşısında ECB Başkanı Christine Lagarde'ın bankanın tutumuna ilişkin vereceği ipuçları yatırımcıların odağında bulunuyor.

PİYASALARDA SON DURUM

Salı günü dolar karşısında 0,9865’e gerileyerek 20 yılın en düşük seviyesini gören euro, bugün 1,0 seviyesi üzerinde işlem görüyor. Euro/dolar bu yıl yüzde 13 değer kaybı yaşadı. Düşüşte euro’daki ekonomik baskının yanında dolardaki yükseliş de etkili oldu. Euro/TL bu hafta içinde 18 seviyesinin altını gördü ve dolar/TL kuru ile arasındaki makas da uzun zaman sonra açıldı. Euro kuru bugün 18,26 seviyesine çıkarak dolar kurunun hafif üzerinde işlem görüyor. Euro kuru bu yıl yüzde 20 yükseliş yaşadı.

Avrupa Merkez Bankası'ndan tarihi faiz adımı: 24 yıl sonra ilk kez gerçekleşti ile ilgili etiketler faiz Avrupa Merkez Bankası karar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.