Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde: 2022'de faiz artışı muhtemel değil

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, önümüzdeki faiz artırımına gidilmesi ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirtirken, bunu gerektirecek ekonomik durumun oluşması halinde faiz artırımı yönünde karar almada tereddüde düşmeyeceklerini açıkladı.

Ekonomik görünüm hakkında yorumlarını paylaşan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, koronavirüs yayılımında yeni bir dalganın gözlenmesi halinin ECB’nin dikkate aldığı olumsuz senaryolardan biri olduğunu belirtti. Enflasyonun gösterdiği dalgalı hali deve hörgücüne benzeten Lagarde, 2022’de bu eğrinin yataylaşacağını ve enflasyonun düşüşe geçeceğini öngördüklerini açıkladı.

Faizlere de değinen Lagarde, 2022 için faiz artırımı olasılığını düşük gördüğünü ama ekonomik olarak bunun gerekmesi durumunda bu yönde karar almaktan çekinmeyeceklerini aktardı.

Euro bölgesi olarak nitelenen coğrafyada yer alan ülkelerdeki toplam işsizliğin ABD’den daha yüksek olduğuna dikkat çeken Lagarde, bu durumu atıl işsizlik olarak yorumladı.

ENFLASYON BEKLENTİLERİN ÜSTÜNDE DEVAM EDİYOR

Artan enerji maliyetleri hakkında da görüş bildiren Lagarde, iyimser konuşup enerji fiyatlarının 2022 yılında düşüşe geçmesi konusunda güçlü nedenlerinin olduğunu ifade etti.

Euro bölgesi enflasyonu geçtiğimiz ay yüzde 4,9 olarak gerçekleşmişti. Gözlenen bu değer Lagarde’ın başkanlığını yürüttüğü ECB’nin yıllık yüzde 2 hedefinin hayli üzerinde kayıtlara geçti.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde: 2022'de faiz artışı muhtemel değil ile ilgili etiketler enflasyon Avrupa Merkez Bankası Christine Lagarde Politika faizi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.