Avrupa kahraman Türkleri konuşuyor

Viyana'da meydana gelen terör saldırısında canlarını hiçe sayarak yaralıların yardımına koşan iki Türk genci Avrupa basınında kahraman ilan edildi. Alman Bild gazetesi başyazısında “İyi dünyanın elçileri” dedi. Ülkenin en çok satan gazetesi Krone, Gültekin ve Özen'in fotoğraflarını vererek "Bu adamlar artık kahramanlar olarak görülüyor" başlığını kullandı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da önceki gün yaşanan terör saldırısında yaralanan Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen, canlarını hiçe sayarak diğer yaralıların yardımına koştu. Vurulan bir polis memurunu da ambulansa taşıyarak hayatını kurtaran iki Türk kahraman Avrupa'nın ilgi odağı oldu.

Avusturya'nın önemli gazetelerinden Kurier, "Viyana terör saldırısının 3 kahramanı" başlıklı haberinde, iki Türk'ün "kurşun yağmuruna" rağmen insanlara yardımcı olmaktan bir an bile tereddüt etmediklerini yazdı. Ülkenin en çok satan gazetesi Krone, Gültekin ve Özen'in fotoğraflarını vererek "Bu adamlar artık kahramanlar olarak görülüyor" başlığını kullandı. Haberde, iki gencin fedakarlığı sayesinde yaralı polis ve bir kadının hayatının kurtulduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca ikilinin terörün daha fazla kurban almasını önlediği kaydedildi.

Plus24 kanalı da Özen'in açıklamalarının yer aldığı görüntüleri, "Viyana saldırısının kahramanları" başlığı ile sosyal medyada paylaştı. Paylaşım kısa zamanda binlerce kez izlenirken övgü dolu yorumlar yapıldı.

"İYİ DÜNYANIN ELÇİLERİ, MÜKEMMEL İNSANLAR"

Avrupa basınında geniş yankı uyandıran ikili hakkında Alman Bild'in başyazısında da teşekkür ifadelerine yer verildi. Gazetenin başyazarı Franz Josef Wagner, "Bir iyi bir de kötü dünya var. İki Türkiye kökenli genç, iyi dünyanın elçileri. Mükemmel insanlar" dedi. Alman ZDF kanalı ise Gültekin ve Özen'in cesur tutumunu okuyucularıyla paylaştı. İngiliz BBC de "Viyana saldırısında acil yardımda bulunan 3 kişi övgüyü hak etti" başlığını kullandı.

Avrupa kahraman Türkleri konuşuyor ile ilgili etiketler Avusturya Viyana
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.