Avrupa ikincisi Milli halterci Batu Han Yüksel'e 8 yıl doping cezası

Türkiye Halter Federasyonu, Milli halterci Batu Han Yüksel'e 8 yıl doping cezası verildiğini açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, Türkiye Dopingle Mücadele Talimatı'nın ilgili maddeleri gereğince 23 yaşındaki milli halterci Batu Han Yüksel'e 8 yıl hak mahrumiyeti cezasının verildiği aktarıldı.

23 yaşındaki milli sporcu, bu yıl Ermenistan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda erkekler 81 kiloda ikinci olmuştu.

Yüksel, koparmada 152 kg ile gümüş, silkmede 187 kg ile bronz madalya kazanırken toplamda 339 kg ile Avrupa ikinciliği elde etmişti.

BATU HAN YÜKSEL KİMDİR?

Halterci Batu Han Yüksel, 4 Ekim 1999 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. 2022 yılında Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandı.

Batuhan Yüksel, çocukluğundan beri spora ilgi duyuyordu. İlk olarak atletizmle ilgilendi. Lise yıllarında halterle tanıştı ve bu sporda kendini geliştirmeye karar verdi.

Batuhan Yüksel, 2016 yılında düzenlenen Avrupa Gençler Halter Şampiyonası'nda 62 kiloda sekizinci oldu. 2019 yılında düzenlenen Avrupa Gençler Halter Şampiyonası'nda 81 kiloda bronz madalya kazandı.

2023 yılında düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda 81 kiloda koparmada 152 kiloyla gümüş, silkmede 187 kiloyla bronz, toplamda ise 339 kiloyla gümüş madalya kazandı.

Avrupa ikincisi Milli halterci Batu Han Yüksel'e 8 yıl doping cezası ile ilgili etiketler Doping
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.