Avrupa futbolunda her şeyi değiştirecek karar resmen açıklandı! Avrupa Süper Ligi için mahkeme kararını verdi: Geri dönüşü yok...

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın 2021'de Avrupa Süper Ligi'nin oluşumunu engelleyerek rekabet yasalarına aykırı hareket ettiğini duyurdu. Peki bu karar ne anlama geliyor? Avrupa Süper Ligi nedir? Detaylar haberimizde...

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın 2021'de Avrupa Süper Ligi'nin oluşumunu engelleyerek rekabet yasalarına aykırı hareket edip etmediğine ilişkin kararını açıkladı.

Adalet Divanı, futbol müsabakalarını düzenleme yetkisinin UEFA ya da FIFA'nın tekelinde olmadığına karar verdi. Böylelikle Avrupa Süper Ligi'nin yasal olarak kurulmasının önünde bir engel kalmadı. Öte yandan Divan, UEFA ve FIFA'nın gücünü kötüye kullandığına hükmetti.

AVRUPA SÜPER LİGİ NEDİR?

Real Madrid, Barcelona ve Juventus'un başını çektiği Avrupa'nın 5 büyük ligindeki dev kulüpler, Avrupa Süper Ligi isimli yeni bir lig kuracaklarını açıklamıştı. Özellikle FIFA ile UEFA'nın yaptırım baskısı ve taraftarların tepkisi sonucu Real Madrid ve Barcelona haricindeki diğer ekipler geri adım atmış, organizasyon da rafa kaldırılmıştı.  

Organizasyon, Avrupa'nın dev ekiplerinin birbiriyle sezon içerisinde daha çok maç yapmasını ve gelirlerini bu sebeple daha da artırmayı hedefliyordu.

2021 yılında Real Madrid başkanı Florentino Perez'in açıkladığı Avrupa Süper Ligi'ne 5 büyük ligden katılacak 12 takım şöyleydi:

- Real Madrid

- Barcelona

- Atletico Madrid

- Manchester City

- Chelsea

- Manchester United

- Arsenal

- Liverpool

- Tottenham

- Juventus

- Milan

- Inter

BİR ÜST MAHKEME YOK

Taraflar bugün verilecek karara uymak zorunda. Lüksemburg'daki bu mahkeme gidebilecekleri son merci.

Real Madrid ve Barcelona, her fırsatta Süper Lig projesini desteklediklerini açıkça beyan ediyor. Öte yandan UEFA, kendi organizasyonları dışında başka bir ligde mücadele edecek takımları kendi himayesindeki organizasyonlara almayacağını açıkça ifade etmişti.

Avrupa futbolunda her şeyi değiştirecek karar resmen açıklandı! Avrupa Süper Ligi için mahkeme kararını verdi: Geri dönüşü yok... ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi UEFA
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.