Avrupa Birliği'nin mülteciler için verdiği fonu PKK'ya yolladılar: 142 aile tespit edildi

Güç hareketleri konusunda araştırma yapmak için Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlardan fon alan derneğin bu paraları terör örgütü PKK'ya yolladığı ortaya çıktı. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda Göç İzleme Derneği'nin terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundayken öldürülen teröristlerin ailelerine para gönderdiği tespit edildi. 3 Haziran'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 16'sı tutuklanmıştı.

Sosyal göç hareketleri konusunda araştırma yapmak ve proje geliştirmek için AB ve BM gibi kuruluşlardan aldığı 338 bin dolar fonu PKK’ya aktaran Göç İzleme Derneği’ne (GÖÇ-İZDER) yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışmada GÖÇ-İZDER’in terör bağlantıları tespit edilmişti. 3 Haziran’daki operasyonda yakalanan 22 şüpheliden 16’sı tutuklandı.

TEK TEK NOT ALINMIŞ

Yeni Şafak gazetesine yer alan habere göre, MİT ve savcılığın tespitleri, GÖÇ-İZDER’in PKK’ya hizmet ettiğini net şekilde ortaya koydu. HDP’li milletvekillerinin destek çıktığı GÖÇ-İZDER’in Bahçelievler’deki merkezinde yapılan aramalarda, PKK’lı ailelere aktarılan paraların yazılı olduğu belgeler ele geçirildi. Dernekte bulunan bir ajandada yakınları PKK’nın dağ kadrosundayken etkisiz hale getirilen teröristlerin ailelerinin adres, cep telefonu ve kime ne kadar para verildiğinin yazılı olduğu tespit edildi.

142 AİLE TESPİT EDİLDİ

Ajandada Nusaybin, Yüksekova ve Sur’daki hendek teröründe öldürülen teröristlerin ailelerine ilişkin detaylı bilgilere de ulaşıldı. İletişim bilgilerinden yakınlık derecelerine kadar detaylı şekilde hazırlanmış tablolar ele geçti. İstanbul Bahçelievler’de yaşayan ve yakınları PKK’nın dağ kadrosundayken ölen 142 aile tespit edildi.

HESABINA PARA YATIRDIK

Savcılık, GÖÇ-İZDER’in para gönderdiği ailelerden birinin bilgisine başvurdu. Oğlu N.B.’nin 2016’da hendek operasyonlarında etkisiz hale getirildiğini anlatan F.B., GÖÇ-İZDER’in para gönderirken kullandığı aracı kişi olan Zelal C.’yi tanımadığını iddia etti. F.B., oğlunun ölümünden sonra derneğin kendilerine ulaştığını, 2019’da kendisini arayan Zelal C.’nin “hesabına bir miktar para yatırdık” dediğini anlattı.

PARAYI O DAĞITIYOR

Operasyonda gözaltına alınan Zelal C.’nin GÖÇ-İZDER tarafından kendisine gönderilen parayı aynı gün ve aynı tutar olmak üzere PKK’nın değer ailelerine gönderdiği tespit edildi. Zelal C.’ye ait dijital dokümanlarda 29 kişilik değer ailesi listesi bulundu. Listede yazan isimlerle dernekte ele geçen ajandadaki ailelerin aynı olduğu tespit edildi. Zelal C.’nin tutuklu teröristlere para yardımını da takibe takılmamak için L.K. aracılığıyla yaptığı ortaya çıktı. Zelal C. paraları L.K.’ya gönderiyor, o da aynı gün cezaevindeki PKK’lı teröristlere ulaştırıyormuş.

Avrupa Birliği'nin mülteciler için verdiği fonu PKK'ya yolladılar: 142 aile tespit edildi ile ilgili etiketler PKK Mülteci Avrupa Birliği dernek fon
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.