Avrupa Birliği, Rusya'ya en sert yaptırımları uygulayacak: Listenin başında Bakan Şoygu var

Geçtiğimiz gün Rusya'ya karşı yaptırım listesi açıklayan Avrupa Birliği Moskova yönetimine karşı yeni yaptırımları açıklamaya hazılarlanıyor. Rusya'ya karşı en sert önlemleri uygulayacak Avrupa Birliği'nin yaptırım listesinin başında ise Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bulunuyor.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar üzerinde çalışıyor. Gün içinde açıklanması beklenen yaptırımların taslak metnine göre yeni yaptırımlar ABD ve İngiltere'nin açıkladığı karardan daha sert olacak. Açıklanması beklenen yaptırım listesinin en başında ise Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu yer alıyor.

Guardian gazetesinde yer alan habere göre, AB'nin yeni yaptırımlarını içeren taslak metinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Genelkurmay Başkanı Anton Vaino, Karadeniz Filosu Başkomutanı Igor Osipov ve Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Başkomutanı Sergei Surovikin'in isimleri bulunuyor.

YENİ YAPTIRIMLAR GELECEK 

Yaptırım uygulanacak kişiler arasında Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimi tanıması için oy veren 351 milletvekili, bazı Rus iş adamları ve devlet yetkilileri yer alıyor.

Rusya'ya karşı en kapsamlı yaptırım kararına imza atmaya hazırlanan Avrupa Birliği'nin yaptırım uygulamayı planladığı diğer isimler ise Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova ve RT kanalının başkanı Margarita Simonyan da yer alıyor.

Avrupa Birliği, üç banka ve 23 kişinin birlik sınırları içindeki varlıklarını dondurmayı ve seyahat yasakları getirmeyi hedefliyor. Yaptırım kararı uygulanacak bankalar ise Bank Rossiya, Promsvyazbank ve Vnesheconombank olacak. Söz konusu bankalar, Rusya'nın finans piyasasında önemli yer tutuyor.

AB liderleri, önümüzdeki günlerde daha fazla yaptırımın uygulanabileceğinin sinyallerini verdi. Yetkililer, bu hafta daha geniş kapsamlı yaptırımların gelmesinin beklendiğini kaydetti.

 

Avrupa Birliği, Rusya'ya en sert yaptırımları uygulayacak: Listenin başında Bakan Şoygu var ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Rusya Yaptırım sergey şoygu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.