Avrupa Birliği 2022 bütçe müzakerelerinde sona gelindi

Avrupa Birliği (AB) 2022 yılı bütçesini belirledi. Bütçe uyarınca 169,5 milyar avro gelir öngörülürken, harcamalar 170,6 milyar avro olarak hesaplandı.

Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi arasında müzakere edilerek belirlenen AB’nin yıllık bütçesinde 2022 yılı için uzlaşma sağlandı.

AB’nin 2022 yılı bütçesinde 196,5 milyar avro gelir öngörülürken, harcamalara 170,6 milyar avro ayrıldı. Harcamalarda öncelik iklim değişikliği ile mücadele, dijital dönüşüm ve iktisadi toparlanmaya verilecek. Bir önceki yılki bütçede gelirler 164,3 milyar avro, harcamalar ise 166,1 milyar avro olarak belirlenmişti.

Müzakerelerin sona ermesiyle birlikte, bütçenin resmileşmesi için bütçe anlaşmasının Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi tarafından resmi olarak onaylanması bekleniyor.

AVRUPA BİRLİĞİ BÜTÇESİNİN AMACI VE DENETİMİ

Denetimini merkezi Lüksemburg’da bulunan Avrupa Sayıştayı tarafından yapılan bütçe, birlik üyesi ülkelerin ortaklaşa belirlediği üzere siyasi ve ekonomik hedeflerin gerçekleştirmesi amacıyla kullanılıyor. Bütçenin önemli bir kısmı, üye ülkeler arasında ekonomik ve siyasi bütünleşmeyi güçlendirmeyi amaçlıyor.

Öngörülen gelirlerin büyük bir payı üye ülkeler tarafından sağlanan kaynaklar tarafından sağlanırken, harcamalar ise tarım, ekonomik ve yapısal fonlar, araştırma, eğitim, dış ilişkiler, genişleme ve idari giderlerden meydana geliyor.

Avrupa Birliği 2022 bütçe müzakerelerinde sona gelindi ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Avrupa Parlamentosu bütçe görüşmeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.