Avrupa basketbolunun yaşayan efsanesi Vassilis Spanoulis basketbolu bıraktı

Avrupa basketbolunun son 15 yılına damga vuran isimlerden Vassilis Spanoulis basketbolu bıraktığını açıkladı. 38 yaşındaki Yunan guard, "Hayallerimin ötesinde uzun bir kariyere sahip oldum. Başardıklarımla gururlu bir şekilde ayrılıyorum" sözleriyle veda etti. Yerin dolmaz V-Span...

Avrupa basketbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından Vassilis Spanoulis, basketbolu bıraktığını açıkladı. 

Olympiacos'un tecrübeli guardı sosyal medyada kararını şu sözlerle duyurdu: "Basketbol benim için harika duygular ve çok güzel anlarla dolu bir yolculuk oldu. Olympiacos benim kaderim ve en güzel durağımdı. Hayallerimin ötesinde uzun bir kariyere sahip oldum. Başardıklarımla gururlu bir şekilde ayrılıyorum. Tüm bu yıllar boyunca bana destek olan herkese kalbimin derinliklerinden teşekkür ediyorum."

YUNANİSTAN İKİYE BÖLÜNDÜ

Spanoulis'in vedasının ardından tüm Euroleague takımları efsaneye veda paylaşımı yaptı. 2010 yazında Panathinaikos'tan ezeli düşman Olympiacos'a transferi Yunanistan'ı ikiye bölen Spanoulis, kısa bir dönem de NBA'da Houston Rocekts forması giymişti. 

THY Euroleague'de ilk zaferini Pao formasıyla 2009'da yaşayan V-Span, 2012'deki İstanbul mucizesinin mimarı olmuştu. Londra'da da 2013 Final Four'unda Olympiacos'u şampiyon yapan efsane,  en değerli oyuncusu seçilmişti. Spanoulis, THY Euroleague'de tüm zamanların sayı, asist, verimlilik puanı istatistiklerinde zirvede bulunuyor.

Avrupa basketbolunun yaşayan efsanesi Vassilis Spanoulis basketbolu bıraktı

Yunanistan liginde 7 kez kupa sevinci yaşayan Spanoulis, milli takımda ise 2005 Avrupa Şampiyonası'nda zafere ulaşmıştı. Olympiacos'un armatör patronları Spanoulis'in vedasının ardından bu fotoğrafı paylaştı.

Avrupa basketbolunun yaşayan efsanesi Vassilis Spanoulis basketbolu bıraktı ile ilgili etiketler Panathinaikos vassilis spanoulis olympiacos THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.