Avrupa basınından Türkiye yorumu: Erdoğan isterse 'Şah ve mat!' der!

Rusya'nın Ukrayna'nın tamamına yönelik konvansiyonel bir savaş başlatmasının ardından 3. Dünya Savaşı senaryolarının, termonükleer yokoluş olasılığının tüm dünya medyasında ciddi ciddi tartışıldığı bir dönemde; Türkiye'nin duruşu ve çabaları tüm dünyada hayranlık uyandırmaya devam ediyor. Bu kez de haberine "Savaşın kazananı Türkiye" başlığını atan Polonya'nın Dziennik gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "İsterse 'Şah ve mat!' der" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, tüm gezegenin nükleer savaş sonucu yok olma tehlikesi geçirdiği günlerde Ukrayna ile Rusya arasındaki eşi bulunmaz ara bulucu rolü Avrupa ve tüm dünyanın basınında gündem olmayı sürdürüyor.

Türkiye'nin diplomatik başarılarına vurgu yapılan son adres Polonya merkezli Dziennik gazetesi oldu.

Türkiye'nin her iki ülke ile olan yakın ilişkilerine vurgu yapılan gazetede, "Ukrayna'daki savaşın kazananı Türkiye" manşeti atıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstlendiği rol için ise "İsterse 'şah ve mat' der" ifadelerine yer verilen haberde Rusya'da batan kruvazörün ardından Türkiye'nin Karadeniz'de en güçlü donanma haline geldiği belirtildi.

Polonya basınında tüm dünyanın Ukrayna ile meşgul olduğu sırada Türkiye'nin bölgesel faaliyetlerine (Irak ve Karabağ) de aralıksız devam ettiği vurgulandı.

 

Avrupa basınından Türkiye yorumu: Erdoğan isterse 'Şah ve mat!' der! ile ilgili etiketler Erdoğan Polonya Ukrayna Rusya şahmat şah mat savaşın kazananı avrupa basını
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.