ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İsrail'deki Su Zirvesi'nde dünyaya mesaj verdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, İsrail'in Tel Aviv kentinde gerçekleştirilen Su Zirvesi'ne konuşmacı olarak katıldı. Suyun, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin tüm insanlık için bir yaşam kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, "Suyu öyle bir koruyalım ki yokluğu savaşın değil, varlığı barışın adı olsun." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İsrail'in Tel Aviv kentinde 26-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenen "Suya Dayanıklılık ve Acil Durum Hazırlıkları 2023" zirvesine konuşmacı olarak katıldı.

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İsrail'deki Su Zirvesi'nde dünyaya mesaj verdi

Yılmaz, yaptığı konuşmada suyun, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin tüm insanlık için bir yaşam kaynağı olduğuna dikkati çekerek, "Su, tüm insanlık için bir haktır. Su konusundaki teknolojileri kullanmadığımız fikri kuraklık ve duyarsızlık ise küresel kuraklıktan çok daha tehlikelidir. Suyu öyle bir koruyalım ki yokluğu savaşın değil, varlığı barışın adı olsun. Su, tüm dünya için ayrılıkların değil de birleşmenin, bütünleşmenin ve barışın sembolü olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Suyun olmadığı yerde hayat ve hayatın getirdiği hiçbir yenilik ve gelişmeden söz edilemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kuraklık tüm dünyayı sarınca, bırakın kalkınmayı, büyümeyi, nefes alamayacağımızı, yaşayamayacağımızı anlamak ve anlatmak zorundayız. Suyumuzu kaybettiğimiz zaman, doğamızı kaybedeceğiz. Doğamızı kaybettiğimiz zaman, sadece yaşamsal ihtiyaçlarımızı değil ressamın çizeceği manzarayı, şairin, bestecinin ele alacağı konuyu yani sanatımızı da kaybedeceğiz."

Yılmaz, su konusunda geliştirilen bilgi ve teknolojinin tüm dünyaya yayılmasının önemine değinerek, "Yokluğu insanlığın sonu olacak suyu, her alanda doğru kullanmak için en ileri teknolojilere ortak akılla erişmeliyiz. İnsanlığın hizmetine sunulan teknolojiye direnmemeliyiz. İnsanlık olarak dünya barışını su üzerinden gerçekleştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

SIFIR ATIK HAREKETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürütülen "Sıfır Atık Hareketi"nin, kamu, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin büyük desteğiyle çok güçlü bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Yılmaz, 2017'de Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca başlatılan "Sıfır Atık Hareketi"nin bu süreçte uluslararası kuruluşların ve birçok ülkenin sahiplendiği bir çevre hareketine dönüştüğünü söyledi.

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İsrail'deki Su Zirvesi'nde dünyaya mesaj verdi ile ilgili etiketler İsrail ATO
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.