Atık su denize böyle karışıyor...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı Ataköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nden Ayamama Deresi’ne atık su deşarjı yapıldı. Marmara Denizi’ne açılan Ayamama Deresi’nin zift çukurunu andıran hali tepkilere neden oldu. İSKİ'den konuya ilişkin yapılan açıklamada görüntülerin farklı bir zamana ait olduğu söylense de bölgeden atık suyun denize karıştığı görüntüler gelmeye devam ediyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'ne (İSKİ) bağlı Ataköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nden Ayamama Deresi'ne atık su deşarjı yapıldı. Marmara Denizi'ne açılan Ayamama Deresi'nin zift çukurunu andıran son hali tepkilere neden oldu.

Atık su denize böyle karışıyor...

Söz konusu görüntülerin ardından İSKİ'den açıklama geldi.

"FARKLI BİR ZAMANA AİT"

Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden Ayamama deresi üzerine deşarj işlemi ile ilgili haberdeki görsel ve videonun farklı bir zamana ait olduğu belirtilen İSKİ'nin açıklamasında "Yapılan inceleme neticesinde, bahse konu haberde yer alan fotoğraf ve videoların 14 ila 18 Şubat tarihleri arasında yağışın olduğu ve derenin havzasından içerisinde mil vb. maddelerin olduğu bir zaman dilimini içerdiği anlaşılmaktadır. Fotoğraflar daha dikkatlice incelendiğinde ise derenin getirdiği mil vb. içeriği bulunan dere suyu ile Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin çıkış suyunun birleştiği noktadan sonra derenin renginin daha açık bir renge büründüğü görülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

BÖLGE HALKI RAHATSIZ

Ancak İSKİ'nin açıklamasının ardından söz konusu bölgede atık su görüntüleri gelmeye devam etti. Bölge halkı meydana gelen kirlilik sebebiyle oluşan kötü kokudan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Atık su denize böyle karışıyor... ile ilgili etiketler İBB İSKİ atık su Ayamama Deresi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.