Aylar önce yayınlanan film adeta gerçek oldu! 'Athena' filminin Fransa olaylarıyla benzerliği dikkat çekti

Fransa'da 17 yaşındaki Nael'in polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar hala sürüyor ve ülke kaosa sürüklenmiş durumda. Fransa olaylarından aylar önce yayınlanan 'Athena' isimli film ile ülkede şu anda yaşanan olayların benzerliği ise oldukça dikkat çekici. Athena filminin konusu ne? Neyi anlatıyor? Fransa olaylarıyla benzerliği ne? İşte detaylar...

Fransa'nın Nanterre kentinde 27 Haziran'da polisin açtığı ateş sonucu Nael M. isimli 17 yaşındaki gencin hayatını kaybetmesi sonucu ülke genelinde protestolar sürüyor. Protestolar şiddetini arttırdı ve kentte sokaklar savaş alanına döndü. Birçok kentte gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve sokaklarda zırhlı araçlar 24 saat nöbette.

Aylar önce yayınlanan film adeta gerçek oldu! 'Athena' filminin Fransa olaylarıyla benzerliği dikkat çekti

Hatta son olarak protestocular L'Hay-les-Rose Belediye Başkanı Vincent Jeanbrun'ın evine yanan bir araba ile saldırdı.

ATHENA FİLMİ İLE BÜYÜK BENZERLİK

Fransa'da Nael'in polisler tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylar ile geçtiğimiz aylarda yayınlanan Athena filminin benzerliği çok dikkat çekici seviyede. Fransa olaylarının ardından birçok insan bu benzerliği fark ederek şaşkınlığını dile getirmiş durumda.

Aylar önce yayınlanan film adeta gerçek oldu! 'Athena' filminin Fransa olaylarıyla benzerliği dikkat çekti - Resim : 2

ATHENA FİLMİNİN KONUSU NE?

'Athena' filminde genç bir adamın Fransız polisi tarafından öldürülmesiyle başlayan isyanlar anlatılıyor.

Filmde Cezayirli bir gencin Fransız polisi tarafından öldürülmesi ülkede bir kaos yaşanmasına sebep oluyor. Bu da Fransa'da yaşanan olaylar ile aylar önce çıkan Athena filminin benzerliğini gözler önüne seriyor.

Romain Gavras'ın 23 Eylül 2022'de yayınlanan filminin senaryosunu Romain Gavras ve Ladj Ly yazdı. Filmin başrollerinde ise Dali Benssalah, Sami Slimane ve Anthony Bajon gibi isimler yer alıyor.

Athena filmi Netflix üzerinden izlenebilir.

Aylar önce yayınlanan film adeta gerçek oldu! 'Athena' filminin Fransa olaylarıyla benzerliği dikkat çekti - Resim : 3

Aylar önce yayınlanan film adeta gerçek oldu! 'Athena' filminin Fransa olaylarıyla benzerliği dikkat çekti ile ilgili etiketler Fransa Netflix film protesto
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.